Cine e autorul masacrului din Praga. S-a sinucis pe acoperiș după ce și-a dat seama că era înconjurat

Cine e autorul masacrului din Praga. S-a sinucis pe acoperiș după ce și-a dat seama că era înconjurat

Atacatorul care a deschis focul la Universitatea Carolina din Praga joi a ucis 13 persoane după care s-a sinucis, anunţă vineri autorităţile cehe, revizuind în scădere cu o victimă bilanţul masacrului.

„Cunoaştem identitatea a 14 morţi. Este vorba despre 13 victime ale atacatorului nebun şi de el însuşi”, a anunţat la televiziunea publică cehă ministrul de Interne Vit Rakusan. Un bilanţ anterior anunţa 15 morţi şi 30 de răniţi.

Poliţia a anunţat că atacatorul s-a sinucis pe acoperiş, după ce şi-a dat seama că era încercuit de poliţişti, și a publicat, de asemenea, imagini filmate de camerele purtate de poliţişti în timpul operațiunii.

ADVERTISING

Imaginile surprind luarea cu asalt de către poliţie a universităţii şi escortarea studenţilor afară din instituţie, cu mâinile ridicate în aer.

Poliţia a confirmat că autorul atacului este bănuit că și-a ucis tatăl înainte.

„Un student eminent”

Potrivit NDTV World, numele atacatorului era David Kozak, avea 24 de ani și locuia într-un sat la aproape 20 km în afara Pragăi. El era înscris la studiile de master în istorie poloneză ale Universității Carolina.

Șeful poliției din Praga, Martin Vondrasek, la descris ca fiind „un student eminent”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Kozak deținea legal mai multe arme și era puternic înarmat în timpul incidentului. Șeful poliției a spus că ceea ce a făcut a fost un „act bine gândit și oribil” și că nu a avut un complice.

David Kozak a vorbit anterior despre planificarea unei împușcături la școală pe aplicația de mesagerie Telegram, tratându-și canalul de acolo ca pe un „jurnal” al vieții sale.

„Vreau să deschid focul la școală și posibil să mă sinucid”, a scris el într-o postare, conform Telegraph, adăugând: „Întotdeauna am vrut să ucid. Am crezut că voi deveni un maniac în viitor”.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇