Cinci ambasadori ai unor ţări din Asia, primiți cu onoruri în stil medieval la Castelul Corvinilor din Hunedoara

Cinci ambasadori ai unor ţări din Asia, primiți cu onoruri în stil medieval la Castelul Corvinilor din Hunedoara

Ambasadorii Indoneziei, Vietnamului, Pakistanului, Bangladeshului şi Turkmenistanului au fost oaspeţii Castelului Corvinilor din Hunedoara, sâmbătă, la finalul unei vizite de trei zile pe care aceştia au efectuat-o în judeţul Hunedoara, la invitaţia Consiliului Judeţean.

Deoarece sosirea lor a coincis cu Ziua Drapelului Naţional, cei cinci ambasadori au asistat la arborarea steagului României pe Turnul Nou de Poartă de la Castelul Corvinilor.

Oaspeţii au fost întâmpinaţi de primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, au primit salutul Ordinului Cavalerilor de Hunedoara şi au vizitat apoi monumentul medieval.

castelul-corvinilor
Foto: Facebook / Dan Boboutanu

"Mă bucur nespus că Excelenţele lor au ales să vină şi la Castelul Corvinilor pe parcursul vizitei efectuate în judeţul Hunedoara. (...) Domniile lor au avut ocazia să cunoască o parte din istoria fabuloasă a neamului Hunedoreştilor, dar şi a castelului în sine.

ADVERTISING

Sunt sigur că aceasta va fi dusă prin viu grai şi în ţările Excelenţelor lor. Este important pentru noi ca fiecare turist care vine la Hunedoara să înţeleagă şi să spună povestea mai departe, deoarece un turist mulţumit îţi va trimite, mereu, cel puţin încă un turist", a declarat primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

Ambasadorii Indoneziei - Muhhamad Amhar Azeth, Vietnamului - Dang Tran Phong, Pakistanului - Zafar Iqbal, Bangladeshului - Daud Ali, şi Turkmenistanului, Annamammet Annayev, au efectuat, în perioada 24-26 iunie, o vizită în judeţul Hunedoara.

ADVERTISING

Pe parcursul celor trei zile, ambasadorii au avut o întâlnire cu mai mulţi oameni de afaceri din domeniul agriculturii şi au vizitat mai multe obiective turistice de pe teritoriul judeţului, cum sunt cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, monument UNESCO, Muzeul Aurului din Brad şi Muzeul Textilelor din Băiţa.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇