Cifre îngrijorătoare: Marea Britanie ar putea ajunge la 50.000 de cazuri noi de COVID-19 pe zi în câteva săptămâni

Cifre îngrijorătoare: Marea Britanie ar putea ajunge la 50.000 de cazuri noi de COVID-19 pe zi în câteva săptămâni

Pandemia de COVID-19 ia amploare în Marea Britanie, iar contagierile zilnice ar putea ajunge la 50.000 şi numărul deceselor la peste 200 într-o singură zi la jumătatea lunii octombrie, dacă nu sunt luate măsuri pentru a frâna răspândirea coronavirusului.

Avertismentul vine din partea consultantului guvernului pe probleme ştiinţifice, Patrick Vallance, relatează EFE.

Cazurile de COVID-19 s-au dublat la fiecare şapte zile, iar fără măsuri de restricţie extinderea pandemiei va lua avânt, a explicat Vallance împreună cu responsabilul şef pentru sectorul sanitar, Chris Whitty, la prezentarea situaţiei create de noul coronavirus.

ADVERTISING

Cei doi experţi şi principali consilieri ştiinţifici ai executivului s-au reunit la sfârşitul săptămânii cu premierul britanic, Boris Johnson, şi cu ministrul sănătăţii, Matt Hancock, pentru a evalua răspândirea îngrijorătoare a contagierilor cu virusul SARS-COV-2 în această ţară unde peste 40.000 de persoane au murit de la declanşarea pandemiei.

Marea Britanie se află "într-un punct critic" şi se îndreaptă spre "o direcţie greşită"

Marea Britanie se află "într-un punct critic" al pandemiei şi se îndreaptă spre "o direcţie greşită", a subliniat Chris Whitty.

ADVERTISING

În faţa escaladării numărului de contagieri, guvernul britanice preconizează să anunţe săptămâna aceasta, posibil marţi, noi măsuri pentru a restricţiona deplasările persoanelor în încercarea de a frâna răspândirea coronavirusului, potrivit mass-media britanice.

Potrivit mass-media, premierul Boris Johnson studiază posibilitatea de a limita mişcările cetăţenilor timp de o săptămână în Anglia, în timp ce responsabilii provinciilor autonome, Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord au competenţele necesare pentru a adopta măsurile pentru teritoriile lor.

ADVERTISING

Marea Britanie a înregistrat în total 41.759 de decese de COVID-19, după ce duminică au murit alte 18 persoane.

Pandemia de COVID-19 a progresat alarmant în mai multe zone din centrul şi nordul Angliei - precum West Yorkshire şi Midlands -, unde începând de marţi cetăţenii se vor confrunta cu restricţii de deplasare şi cu interdicţia de a se reuni cu alte persoane decât cu cele cu care locuiesc împreună, alături de alte măsuri precum închiderea barurilor şi a restaurantelor începând cu 21:00 ora locală GMT.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇