China închide încă un oraș pentru un singur caz de Covid. Este al treilea în această situație

China închide încă un oraș pentru un singur caz de Covid. Este al treilea în această situație

Un al treilea oraş din China a intrat joi în carantină după depistarea unui singur caz de COVID-19, în contextul în care autorităţile încearcă să împiedice o reizbucnire a epidemiei, cu mai puţin de 100 de zile înainte de începerea Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing.

Circa şase milioane de chinezi sunt vizaţi în prezent de măsurile de carantină, la două zile după ce o decizie similară a fost decretată pentru metropola Lanzhou (de 4 milioane de locuitori), situată la 1.700 kilometri vest de capitala Beijing , informează AFP.

China, unde coronavirusul a apărut pentru prima dată la sfârşitul anului 2019, a reuşit să controleze în mare parte epidemia începând din primăvara lui 2020 prin adoptarea unor măsuri drastice, care au inclus închiderea graniţelor.

Cu toate acesta, autorităţile se confruntă cu focare sporadice, precum cel care s-a răspândit de săptămâna trecută în nordul Chinei.

După Ejin, aflat la graniţa cu Mongolia, Heihe, un oraş de la frontiera cu Rusia, aflat de cealaltă parte a fluviului Amur faţă de oraşul rusesc Blagoveşcensk, a intrat joi în carantină, locuitorilor fiindu-le solicitat să rămână în case cu excepţia cazurilor de urgenţă, potrivit unui comunicat al primăriei. Transportul public a fost suspendat şi niciun vehicul nu poate părăsi oraşul.

În toată ţara, 23 de cazuri noi de contaminare au fost semnalate joi pentru ultimele 24 de ore, cu jumătate mai puţin decât cu o zi înainte.

Zeci de mii de alţi rezidenţi nu îşi pot părăsi domiciliile în zonele rezidenţiale mari unde au fost raportate cazuri, în special la Beijing.

Capitala Chinei se pregăteşte să găzduiască Jocurile Olimpice de Iarnă, începând din 4 februarie 2022. Sportivii vor putea să aleagă între vaccinarea cu schemă completă împotriva noului coronavirus şi respectarea unei perioade de carantină de 21 de zile după sosirea lor în această ţară. Doar spectatorii din China vor avea acces la eveniment.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇