China a plasat în carantină zeci de mii de locuitori, după ce numărul cazurilor de Covid a început să crească

China a plasat în carantină zeci de mii de locuitori, după ce numărul cazurilor de Covid a început să crească

Autorităţile chineze au plasat luni în carantină zeci de mii de locuitori din nordul Chinei şi le-au cerut locuitorilor Bejingului să-şi limiteze deplasările din cauza unei creşteri a numărului cazurilor de Covid în ţară, cu 100 de zile înaintea lansării Jocurilor Olimpice (JO) de iarnă din capitala chineză.

China a înregistrat 39 de cazuri noi de Covid luni şi peste 100 în ultima săptămână, majoritatea din cauza deplasărilor unui grup de turişti, relatează AFP.

Autorităţile chineze - care practică o politică de ”toleranţă zero” faţă de SARS-CoV-2 - au reacţionat prompt - au impus restricţii şi au organizat campanii de depistare în masă în regiunile afectate.

ADVERTISING

La Beijing, unde la 4 februarie urmează să înceapă JO de Irană, un maraton la care urmau să participe 30.000 de alergători, la 31 octombrie, a fost amânat pe termen nedefinit, ”pentru a preveni riscul transmiterii epidemice”, au anunţat organizatorii.

Maratonul de la Wuhan, la care urmau să ia parte duminică 26.000 de oameni, în oraşul în care noul coronavirus a fost identificat prima oară, la sfârşitul lui 2019, a fost anulat în ultimul moment, din aceeaşi cauză.

Un oficial municipal de la Beijing le-a cerut locuitorilor capitalei să evite atât călătoriile ”care nu sunt necesare” în afara oraşului, cât şi adunări la scară mare, pentru moment.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Orice persoană care soseşte la Beijing dintr-o regiune în care s-au înregistrat cazuri de Covid este necesar să prezinte un test negativ, au anunţat autorităţile.

Noile cazuri de Covid au fost identificate în 11 provincii, majoritatea situate în nordul Chinei.

La Ejin, un oraş din Mongolia Inferioară (nord), aproximativ 35.000 de oameni au fost plasaţi în carantină, pe o perioadă de două săptămâni, începând de luni.

În oraşe din vest - inclusiv la Lanzhou, capitala provinciei Gansu -, circulaţia autobuzelor şi taxiurilor a fost suspendată, iar situri turistice au fost închise vizitatorilor.

ADVERTISING

Autorităţile au anunţat duminică suspendarea voiajelor în cinci zone în care s-au înregistrat cazuri de covid-19, inclusiv la Beijing.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇