CEDO a respins plângerea lui Adrian Năstase

CEDO a respins plângerea lui Adrian Năstase

Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) a respins plângerea depusă de Adrian Năstase după condamnarea definitivă la patru ani de închisoare în dosarul Zambaccian.

CEDO a declarat în unanimitate cererile ca inadmisibile, iar decizia este definitivă, potrivit unui comunicat al Curții.

”Completul de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție a fost constituit în conformitate cu normele interne. Îndoielile reclamanților cu privire la imparțialitatea instanței care le-a examinat recursul nu au fost justificate.

ADVERTISING

Cerințele unui proces echitabil nu au necesitat o nouă examinare a tuturor martorilor. Nu a existat nicio încălcare a articolului 6 (dreptul la un proces echitabil) din Convenția pentru Drepturile Omului”, a constatat CEDO.

Curtea a concluzionat astfel că plângerea este vădit nefondată și trebuie să fie respinsă.

Adrian Năstase a fost condamnat în 6 ianuarie 2014, în Dosarul Zambaccian, la patru ani cu executare pentru luare de mită în formă continuată și trei ani cu executare pentru șantaj.

Năstase a fost acuzat că a primit de la fostul şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii Irina Jianu, în perioada 2002 - 2004, în mod direct şi prin intermediul soţiei sale, Dana Năstase, foloase necuvenite în valoare de aproximativ 600.000 de euro, constând în bunuri importate din China şi contravaloarea unor lucrări efectuate la imobilele din localitatea Cornu şi Bucureşti.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇