Ce se întâmplă dacă Zelenski e ucis: Există un plan de urgență

Ce se întâmplă dacă Zelenski e ucis: Există un plan de urgență

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a spus că, în cazul în care el este ucis, există un plan pregătit pentru ca țara să nu rămână fără conducător într-un moment critic.

Într-o transmisiune video realizată la Davos, Zelenski a afirmat că un scenariu extrem al morții sale este prevăzut de lege, relatează ziarul Ukrainska Pravda.

"Eu, prim-ministrul și președintele Parlamentului am vorbit și ne-am împărțit. Avem o republică parlamentară-prezidențială. Am înțeles că, dacă ar fi o pierdere, vom fi pregătiți pentru acest proces. Am împărțit Guvernul în două părți, pentru ca țara să fie protejată, chiar și în cazul unor asemenea probleme", a spus Zelenski,

ADVERTISING

Președintele Ucrainei a dat de înțeles că amenințările la adresa vieții sale continuă. "Dar atât timp cât trăiesc și nu sunt o hologramă, chiar vorbesc cu voi", a glumit el.

În aprilie, reprezentanți ai cabinetului prezidențial al Ucrainei au spus că de la începutul invaziei Rusiei au avut loc peste zece tentative de asasinare a lui Volodimir Zelenski, relatează Meduza.

"Echipa noastră de securitate se ocupă de aceste probleme și de eliminarea elementelor problematice care vin aici ca să vâneze", a spus Zelenski într-un interviu citat de publicația menționată.

ADVERTISING

Ziua 90 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor

Informația publicată de Ukrainska Pravda survine la scurt timp după ce un înalt oficial de securitate din Ucraina a declarat într-un interviu oferit acestui ziar că la începutul războiului a existat o tentativă de asasinare a președintelui rus Vladimir Putin.

Kirilo Budanov, șeful direcției serviciilor de informații din cadrul Ministerului Apărării din Ucraina, a spus că Putin a fost atacat de persoane din regiunea Caucazului, însă atacul a eșuat.

ADVERTISING

"A existat o tentativă de asasinare a lui Putin. El chiar a fost atacat, se spune, de către reprezentanți ai Caucazului, nu cu mult timp în urmă. Aceasta este o informație secretă. A fost o tentativă absolut nereușită, dar chiar s-a întâmplat. S-a întâmplat în urmă cu aproximativ două luni. Repet, această tentativă a fost nereușită", a declarat el.

"Nu a existat nicio publicitate în legătură cu acest eveniment, dar a avut loc", a subliniat Budanov.

Informația nu a fost susținută de dovezi, iar jurnaliștii nu au reușit să o verifice din surse independente.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇