Ce rost au loviturile de rachetă împotriva podurilor care leagă Crimeea de Herson

Ce rost au loviturile de rachetă împotriva podurilor care leagă Crimeea de Herson

Loviturile ucrainene împotriva podurilor rutiere care leagă peninsula Crimeea de regiunea Herson ocupată de ruși „provoacă perturbări semnificative de logistică”, arată Institutul pentru Studiul Războiului în cea mai recentă analiză a situaţiei de pe front.

Duminică, armata ucraineană a confirmat atacurile asupra podului Chonhar și podului Henichesk, care leagă peninsula Crimeea de teritoriile ocupate din regiunea Herson.

Podurile sunt importante din punct de vedere strategic, servind drept rute cheie pentru comunicațiile, logistica și transporturile militare ale ruşilor.

ADVERTISING

Podul Chonhar reprezintă cea mai scurtă rută între Crimeea și linia frontului de sud. Lovitura de la podul Henichesk „forțează probabil forțele ruse să redirecționeze traficul militar de la Arabat Spit către rute vestice mai lungi între Crimeea ocupată și regiunea Herson ”, a scris ISW, citat de Kiev Independent.

Acest lucru va provoca „un blocaj major” în liniile de comunicații rusești, potrivit ISW.

Analiştii militari au subliniat că unele dintre drumurile către care forțele ruse au redirecționat traficul în urma atacurilor asupra podurilor se află „în raza de artilerie” a trupelor ucrainene din regiunea Herson.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Astfel ar putea forța trupele ruse să o apuce pe drumuri secundare mai puțin eficiente, încetinind transportul de echipamente și personal către linia frontului de sud.

Perturbarea logisticii ruse este o componentă majoră a contraofensivei ucrainene.

Direcția de Comunicații Strategice a armatei ucrainene a confirmat, duminică după-amiază, loviturile împotriva podurilor Chonhar și Henichesk.

Armata nu a specificat tipul de rachete care au lovit podurile, scrie tot Kiev Independent.

În aceeași zi, reprezentanții ruși din Crimeea și regiunea Herson au declarat că Ucraina a lovit podurile folosind rachete Storm Shadow/SCALP de fabricație britanico-franceză.

ADVERTISING

Podul Chonhar este situat pe o bucată îngustă de pământ din nordul Crimeii și leagă peninsula ocupată de regiunea Herson.

Podul Henichesk se află pe Arabat Spit, o barieră între strâmtoarea Henichesk în nord și Crimeea în sud.

Forțele ruse s-au bazat pe podul Chonhar ca rută de aprovizionare pentru a transporta muniție și combustibil pentru trupele lor pe linia frontului de sud-est, pe fondul contraofensivei în desfășurare lansate de forțele ucrainene.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇