Ce pot face tancurile britanice pe care Londra le trimite Ucrainei (Video)

Ce pot face tancurile britanice pe care Londra le trimite Ucrainei (Video)

Ministerul Apărării din Marea Britanie a confirmat că Londra va trimite o escadrilă de tancuri Challenger 2 în Ucraina.

Ministerul Apărării a distribuit şi un videoclip cu tancul Challenger 2 „făcând ceea ce face cel mai bine”, care arată cum se descurcă pe teren vehiculul de luptă.

Marea Britanie va trimite o escadrilă de tancuri Challenger 2 în Ucraina pentru a ajuta la respingerea invaziei Rusiei, a confirmat luni secretarul Apărării, Ben Wallace.

ADVERTISING

Vorbind în Camera Comunelor, Wallace a spus că Rusia „nu a reușit să încalce voința poporului ucrainean”, ci „să piardă un număr semnificativ de generali și ofițeri de comandă”.

Aliații Ucrainei trebuie să „accelereze eforturile noastre colective pentru a menține presiunea în mod dramatic, economic și militar” asupra lui Vladimir Putin, a adăugat Wallace, citat de The Guardian.

Decizia de a trimite tancuri Challenger 2 e un „răspuns calibrat la agresiunea în creștere și bombardamentele fără discernământ ale Rusiei”, continuă Wallace.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"De la început, președintele Putin a crezut că forțele sale vor fi primite cu brațele deschise, că ucrainenii nu vor lupta și că sprijinul occidental se va prăbuși. S-a dovedit că a greșit din toate punctele de vedere", a subliniat oficialul britanic.

Anunțând ceea ce el a descris drept „cel mai important pachet de luptă de până acum pentru a accelera succesul ucrainean”, Wallace a precizat că ţara sa va trimite o escadrilă de tancuri Challenger 2, dar şi vehicule blindate de recuperare și reparare.

ADVERTISING

Anunțul face din Marea Britanie prima putere occidentală care aprovizionează ucrainenii cu principalele sale tancuri moderne de luptă, care vor fi folosite pentru a ajuta la antrenarea trupelor ucrainene. În plus, decizia va pune presiuni suplimentare asupra Germaniei pentru a aproba o livrare mai largă a vehiculelor în această săptămână.

Ca răspuns la decizia Londrei, Kremlinul a transmis luni că tancurile Challenger 2 „vor arde” pe câmpul de luptă.

În replică, Wallace spune că nimic din sprijinul internațional pentru Ucraina nu este „un atac asupra Rusiei sau o agresiune orchestrată de NATO, cu atât mai puțin un război proxy”.

Principalele caracteristici ale tancului Challenger 2

  • Blindaj clasificat de nivel 2 Chobham (Dorchester), un blindaj compozit dezvoltat în anii '60.
  • Greutate totală: 75 de tone.
  • Echipajul este format din 4 persoane.
  • Dotare: un tun L30A1 de 120 mm cu 47 de proiectile și, ca armament secundar, o mitralieră coaxială L94A1 EX-34 de 7,62 mm și o mitralieră L37A2 calibrul 7,62 mm amplasată la trapa din dreptul operatorului de încărcare tun.
  • Motor diesel Perkins CV12-6A V12 de 26,1 litri de 1.200 CP (890 kW).
  • Rezervor de combustibil de 1.592 litri, care îi asigură o rază operațională de 550 km pe șosea și 250 km pe teren off-road.
  • Viteză maximă: 59 km/h pe șosea și 40 km/h off-road.
  • Challenger 2 a intrat în serviciul militar al armatei britanice în 1994.
  • În total, 447 de tancuri Challenger 2 au fost fabricate între 1993 și 2002.
  • Principalul tanc de luptă britanic are un preț per unitate de 4,2 milioane de lire sterline (4,76 milioane de euro).

Sursa: Defence Database


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇