Cazul femeii lăsate într-o mașină în flăcări: Agresorul este iubitul ei, un manelist cunoscut, beat și pozitiv la cocaină

Cazul femeii lăsate într-o mașină în flăcări: Agresorul este iubitul ei, un manelist cunoscut, beat și pozitiv la cocaină

Incredibilă povestea de azi-noapte din Bucureşti. Femeia care a fost salvată dintr-o maşină în flăcări fusese băgată acolo de iubitul ei, pe care poliţiştii l-au găsit şi testat: era băut şi prizase cocaină.

Potrivit surselor televiziunilor de ştiri, este vorba despre un manelist relativ cunoscut ca Gicuță din Apărători, care a condus maşina până la marginea cartierului Sălăjan, unde a încercat să îi dea foc.

Iar motivul pentru care a vrut să o ucidă pe femeie este o datorie de 1.500 de lei.

Iată faptele, aşa cum sunt relatate de Sindicatul Europol:

”Pe fondul consumului de alcool şi al substanţelor interzise, pornind de la o ceartă cu privire la o datorie de 1.500 lei, iubitul unei tinere, la ora 04:00 dimineaţa, a agresat-o, a introdus-o în portbagajul autoturismului său şi a condus până în apropierea unui teren viran de lângă Bucureşti, unde a oprit şi a aprins focul în interiorul maşinii, cu scopul evident de a o ucide şi de a ascunde urmele infracţiunii”, au transmis sindicaliştii.

ADVERTISING

Cum a fost salvată graţie STS

Femeia răpită a fost salvată cu ajutorul tehnologiei de geolocalizare HTML 5, conform Serviciului de Telecomunicaţii Speciale. Femeia a reușit din portbagaj să sune de două ori la 112.

În primul apel, operatorul STS a auzit pe fundal o situație conflictuală și a alertat imediat Poliția. Deși era foarte speriată, femeia a reușit totuși să ofere detalii relevante despre situația în care se afla, informează STS.

„În timpul apelului, operatorul STS i-a trimis un SMS cu un link de localizare, pe care să îl acceseze pentru a putea fi transmise către Sistemul 112 coordonatele geografice ale poziției telefonului de pe care a sunat. Deoarece mașina în care era sechestrată se afla în mișcare, pe baza informațiilor de localizare primite în timp real de la telefonul victimei, operatorul STS s-a asigurat că aceste date sunt recepționate și de către dispeceratul Poliției. Astfel, echipajele de intervenție au putut identifica zona și au reușit să ajungă în timp util la victimă”, arată sursa citată.

ADVERTISING

Al doilea apel a fost efectuat chiar în momentul sosirii echipajelor de poliție. Femeia a anunțat că mașina în care se afla sechestrată a fost incendiată. Apelul a fost transferat imediat către ISU-SMURD, Ambulanță, Poliție și Jandarmerie.

După apelul tinerei la 112, trei poliţişti din cadrul Brigăzii Rutiere au intuit traseele pe care ar putea să le folosească agresorul şi la foarte scurt timp au identificat autoturismul în cauză.

”Acesta ardea pe un câmp. Au intervenit prompt, chiar dacă exista riscul producerii unei explozii, s-au expus şi au forţat portbagajul unde se afla victima. Au reuşit să o scoată la timp înainte ca flăcările să cuprindă şi partea din spate a autoturismului şi chiar au reuşit stingerea focului din habitaclul maşinii, folosind extinctoare”, au mai povestit reprezentanţii Sindicatului Europol.

ADVERTISING

Aceştia au explicat, de asemenea, că alţi doi poliţişti rutieri, care au insistat cu căutările în proximitatea locului unde a fost incendiat autoturismul, l-au reperat pe agresor, care era pe jos în apropierea unei staţii de carburanţi.

”După ce l-au interceptat şi-au dat seama că este bărbatul căutat. L-au supus testării cu etilotestul şi drug testul, iar confirmarea a venit pe loc. Avea o concentraţie alcoolică în aerul expirat de 0,31 mg/l şi rezultatul a ieşit POZITIV la cocaină”, au mai povestit sindicaliştii.

Ce este geolocalizarea HTML

Geolocalizarea HTML este o soluție de localizare dezvoltată de STS în anul 2018, disponibilă pentru smartphone-urile care au activate conexiunea la Internet și GPS-ul, fără să fie nevoie de instalarea unui soft sau unei aplicații.

„În situația în care sunați la numărul de urgență 112 și nu cunoașteți adresa sau un punct de reper identificabil pentru determinarea adresei/poziției unde vă aflați și unde este nevoie de ajutor, în cazul în care dețineți un smartphone cu serviciile date active, operatorul STS din cadrul Serviciului de urgență 112 vă poate transmite un SMS cu un link pe care trebuie să îl accesați pentru obținerea poziției telefonului mobil și transmiterea acesteia către sistemul informatic al Serviciului de urgență 112”, adaugă Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇