Caz incredibil la Cluj: Un polițist a ajuns să împuște un hoț de lemne, într-o încăierare cu vreo 60 de persoane

Caz incredibil la Cluj: Un polițist a ajuns să împuște un hoț de lemne, într-o încăierare cu vreo 60 de persoane

O intervenţie a poliţiştilor din Cluj într-un caz de potenţial furt de lemne s-a încheiat cu împuşcături, după ce suspecţii şi rudele lor i-au atacat pe poliţişti, iar unul dintre agresori a deteriorat autospeciala Poliţiei.

Un bărbat a ajuns la spital, împuşcat în picior.

Incidentul au avut loc în cursul după amiezii de duminică, în comuna Săcuieu (Cluj), unde poliţiştii au intervenit în urma unui apel primit la numărul 112, care anunţa un posibil furt de lemne.

Echipajul trimis la faţa locului a identificat, pe un drum comunal, o căruţă care transporta lemne care păreau tăiate recent. În contextul în care exista suspiciunea că lemnul ar fi fost furat, cei doi bărbaţi au fost conduşi înspre sediul unităţii silvice din comună.

ADVERTISING

Cum suspecţii au devenit recalcitranţi şi nu s-au supus indicaţiilor poliţiştilor, încercând să le sustragă armamentul şi agresându-i, unul dintre ei a fost împuşcat.

Tot poliţiştii i-au oferit individului primul ajutor, iar ulterior a fost preluat de echipajul medical şi dus la spital.

Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Huedin, cercetările fiind continuate pentru ultraj şi distrugere.

Relatarea Europol

Sindicatul Europol dă detalii despre ce s-a întâmplat, când cei doi bărbaţi au devenit agresivi cu poliţiştii.

Sindicaliştii subliniază că este vorba despre suspecţi de etnie rromă, iar în altercaţie ar fi fost implicate 60 de rude violente ale presupuşilor hoţi de lemne.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Conform Europol, iniţial unul dintre poliţişti a folosit un spray iritant lacrimogen, însă agresorul a continuat să lupte „corp la corp” cu poliţiştii.

”În toată această luptă corp la corp, agresorul a tras de uniforma şi mijloacele din dotare aflate pe centura colegilor, iar la un moment dat tocul cu arma aflată pe centura poliţistului s-a rupt.

Bărbatul a profitat de acel moment, a luat în mână arma, a îndreptat-o spre poliţişti şi pădurar cu scopul vădit de a o folosi.

Pentru că agresorul nu s-a supus somaţiilor repetate de a arunca arma din mână, fiind vorba despre o situaţie evidentă în care viaţa persoanelor de faţă era pusă în pericol, poliţistul dezarmat a scos rapid pistolul din tocul colegului său şi a executat două focuri în plan vertical.

ADVERTISING

Pentru că nici în urma acestor somaţii, agresorul nu a aruncat arma, poliţistul a executat foc asupra picioarelor, rănindu-l pe bărbat.

Doar în acel moment, agresorul a aruncat arma din mână.

Realizând că era rănit, agresorul s-a îndepărtat de poliţişti şi de arma abandonată, iar poliţistul a securizat arma şi s-a întors să acorde primul ajutor colegului său.

De îndată ce incidentul a fost raportat, un echipaj medical a fost solicitat şi s-a acordat asistenţă medicală agresorului. În timpul acordării primului ajutor de către colegii noştri, a fost utilizată o curea improvizată ca garou pentru a controla sângerarea provocată de rana cauzată de împuşcătură”, transmite Europol.

Poliţişti puţini şi răsfiraţi

Conform sindicatului, ”violenţele au continuat asupra poliţiştilor şi personalului medical, fiind chiar distrusă una dintre autospecialele de poliţie ajunsă la faţa locului în sprijin.

De menţionat este că întreaga capacitate de intervenţie a poliţiei la acel moment a fost reprezentată de încă două echipaje care se aflau la zeci de kilometri, unul de ordine publică de pe raza oraşului Huedin şi un echipaj de rutieră.

După alte câteva zeci de minute, s-au suplimentat forţele cu grupa din cadrul structurii de acţiuni speciale şi jandarmi”.

În acest context, Europol atrage atenţia asupra numărului mic de poliţişti care activează în mediul rural, dar şi asupra necesităţii ca aceştia să fie dotaţi cu pistoale cu electroşocuri.

Pistolul Beretta a fost distrus foarte uşor

”După ce agresorul a fost împuşcat de către poliţist, acesta a aruncat pistolul de asfalt, iar în urma impactului arma a fost distrusă. Este pentru prima dată când asistăm la uşurinţa cu care noul pistol din dotare, Beretta PX 4 Storm, este adus în stare de neîntrebuinţare doar în urma impactului cu solul.

Doar un miracol a făcut ca la acest moment să nu vorbim despre o tragedie, în condiţiile în care arma unui dintre colegi s-a desprins de centură în urma tentativei de imobilizare şi a fost luată de agresor”, subliniază Europol.

Incident grav în județul Cluj, unde polițiștii au fost nevoiți să folosească arma împotriva unui bărbat care a venit să-și „elibereze” prietenii reținuți pentru furt de lemne. Toate detaliile acțiunii în link-ul din primul comentariu.

Publicată de Sindicatul Europol pe Luni, 5 iunie 2023

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇