Cauciucuri arse și petarde în fața biroului premierului Poloniei: „Ucis de Green Deal" (Video)

Cauciucuri arse și petarde în fața biroului premierului Poloniei: „Ucis de Green Deal" (Video)

Mii de fermieri polonezi au protestat miercuri în fața biroului premierului Donald Tusk, arzând cauciucuri și aruncând petarde. Fermierii au cerut oprirea importurilor ieftine, precum și reanalizarea unor reglementări de mediu ale UE despre care spun că le afectează traiul de zi cu zi.

La Varșovia, unii dintre protestatari au purtat un sicriu pe care scria „Fermier, a trăit 20 de ani, ucis de Green Deal”.

În alte părți ale țării, protestatarii au blocat drumurile, relatează Reuters.

Fermieri din mai multe țări ale Uniunii Europene au cerut modificarea restricțiilor impuse de planul Green Deal al blocului comunitar pentru combaterea schimbărilor climatice și reimpunerea taxelor vamale la importurile de produse agricole din Ucraina, taxe la care s-a renunțat după invazia Rusiei.

ADVERTISING

În ceea ce-i privește pe fermierii polonezi, care și-au respectat promisiunea de a se întoarce la Varșovia după ce mii dintre ei au mărșăluit prin oraș cu o săptămână înainte, aceștia au fost susținuți acum de cel mai mare sindicat polonez, NSZZ Solidarnosc, precum și de vânători și lucrători forestieri.

Pe de altă parte, premierul polonez, Donald Tusk, a declarat că perturbările de pe piață nu au fost cauzate doar de produsele agricole din Ucraina, ci și de cele din Rusia și aliatul său Belarus.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇