Cătălin Rădulescu, amendat pentru că n-a purtat mască și a jignit polițiștii: Nu port pentru că nu vreau!

Cătălin Rădulescu, amendat pentru că n-a purtat mască și a jignit polițiștii: Nu port pentru că nu vreau!

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a fost amendat, marţi, după ce a refuzat să poarte mască de protecţie într-un spaţiu comercial din Bucureşti. ”Fie că îţi place shaorma, fie că te cheamă Mitralieră, purtarea măştii în spaţiile închise este obligatorie”, comentează Sindicatul Europol, subliniind că polițiștii îşi vor face în continuare datoria, indiferent de calitatea celor care încalcă legea.

Când a fost amendat, Cătălin Rădulescu era însoţit de o femeie, care s-a conformat la solicitarea poliţistului sesizat de un alt client. El s-a prezentat doar cu legitimația de parlamentar, iar când i s-a atras atenţia că va fi sancţionat, Rădulescu a adresat cuvinte jignitoare şi l-a ameninţat pe poliţist.

ADVERTISING

”Nu port pentru că nu vreau”

Contactat de Libertatea, parlamentarul PSD a spus că nu a purtat masca pentru că i se rupsese unul dintre brațe, dar a admis și că nu vrea să poarte masca pentru că nu recunoaște legea și nici nu a votat-o.

”Sunt medic, nu sunt zidar. Am fost în blocul operator de mii de ori, când am operat, nu poate să îmi spună un prost de pe stradă, mie, care sunt medic, cum să port o mască. Masca era ruptă, nu aveam cum să o port şi am băgat-o în buzunar, la spate. (...)

Atunci a început să facă discuţii cu mine. I-am spus: ’Băi băiatule, nu face discuţii cu mine, ai de dat o amendă, dă amendă, alte discuţii cu tine nu fac’. De ce nu port? Nu port pentru că nu vreau! Problema ta este să mă amendezi(...) În final, mi-a spus el mie că eu trebuie să respect legea, o lege pe care eu nu am votat-o şi nu vreau să o recunosc, pentru că este o lege abuzivă”, a mai spus, printre altele, Cătălin Rădulescu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Încă un parlamentar fără mască sfidează Poliţia Română”

Sindicaliştii de la Europol au precizat că deputatul PSD a fost sancţionat contravenţional, conform prevederilor Legii nr. 61 din 1991, cu 500 lei, precum şi conform Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, cu 1.000 lei.

Încă un parlamentar fără mască sfidează Poliţia Română. Fie că îţi place shaorma, fie că te cheamă Mitralieră, purtarea măştii în spaţiile închise este obligatorie. Acest lucru nu e valabil şi pentru deputatul-ginecolog Cătălin Rădulescu, alias ’Mitralieră’, care a refuzat să poarte mască într-o benzinărie, jignindu-i pe colegii noştri pentru simplu fapt că el nu a avut capacitatea să înţeleagă că legitimaţia de parlamentar o poate flutura doar pe holurile Parlamentului, nu şi în locurile publice”, a transmis, marţi, Sinficatul Europol.

ADVERTISING

”Nu ştim dacă tocmai cei care fac legea şi-au propus să o sfideze, însă ştim că poliţiştii îşi fac treaba în continuare şi vor sancţiona aceste derapaje indiferent că eşti parlamentar sau shaormar”, au mai transmis sindicaliştii.

Încă un parlamentar fără mască, sfidează Poliția RomânăFie că îți place shaorma, fie că te cheamă Mitralieră, purtarea...

Publicată de Sindicatul Europol pe Marţi, 21 iulie 2020

Recent, deputaţii PSD Adrian Solomon şi Irinel Stativă au fost amendaţi după un conflict cu poliţiştii chemaţi de personalul unui fast-food din Bucureşti pentru că ce cei doi parlamentari au refuzat să poarte mască de protecţie.

Citește și:

Deputatul PSD Adrian Solomon neagă că a fost amendat în fast-food: Nu este nimic adevărat în comunicatul Poliției

Consiliul pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat în cazul episodului Solomon la șaormerie

Adrian Solomon, deputatul scandalagiu din șaormerie, spune că e victima unui linșaj mediatic, după ce presa a fost cumpărată de Orban (Video)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇