Capsula SpaceX a părăsit Staţia Spaţială Internaţională pentru a reveni pe Pământ (Video)

Capsula SpaceX a părăsit Staţia Spaţială Internaţională pentru a reveni pe Pământ (Video)

Crew Dragon, capsula SpaceX cu doi astronauţi americani la bord, s-a desprins sâmbătă de pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) pentru a reveni pe Pământ, a anunţat NASA, scrie AFP.

"Detaşare confirmată. Dragon efectuează patru lansări pentru a se îndepărta de pe @Space_Station", a scris pe Twitter SpaceX, alături de imagini care arată capsula părăsind SSI. 

Primii astronauţi care au ajuns pe Staţia Spaţială Internaţională la bordul unui aparat american în aproape 10 ani, în capsula SpaceX, au plecat sâmbătă către Pământ, în ciuda riscurilor din cauza uraganului din Florida. 

"Şi iată-i plecaţi!", a scris pe Twitter NASA, anunţând că Bob Behnken şi Doug Hurley au părăsit ISS.

Amerizarea este prevăzută duminică, la ora 14.41 (18.41 GMT) în Golful Mexic. A fost menţinută în vestul Floridei, în momentul în care furtuna tropicală Isaias, care ar putea redeveni un uragan, ameninţă coastele orientale ale peninsulei de sud-est a Statelor Unite

Bob Behnken şi Doug Hurley au devenit primii astronauţi care au fost conduşi pe Staţie, la 400 de kim de Terra, de o societate privată, sub contract cu NASA. 

Pentru trei miliarde de dolari, acordaţi din 2011 printr-un contract cu preţ fix, SpaceX a promis NASA şase călătorii dus-întors către ISS, cu patru astronauţi la bord.                

Astronautul francez Thomas Pesquet a aflat în această săptămână că va călători la bordul Crew Dragon în a doua sa misiune pe ISS, în primăvara lui 2021. 

SpaceX este deținută de omul de afaceri Elon Musk,  care a devenit al cincilea cel mai bogat om din lume, după ce averea sa a depășit în iulie 74 de miliarde de dolari.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇