Camera Deputaților a dat undă verde DNA să facă percheziții informatice la Adrian Miuțescu

Camera Deputaților a dat undă verde DNA să facă percheziții informatice la Adrian Miuțescu

Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat, luni, după vot secret cu bile, percheziţia informatică în cazul deputatului Adrian Miuţescu. S-au înregistrat 227 de voturi ”pentru”, 23 ”împotrivă” şi 9 abţineri.

Deputatul le-a cerut colegilor să voteze pentru, precizând că este un om corect şi consideră că nu are nimic de ascuns.

”Nu am venit aici ca să votaţi împotrivă. Am venit însă să vă spun că eu consider că ceea ce este prezentat în referat, nu mă simt vinovat în niciun fel şi nu mi-am folosit autoritatea pentru foloase necuvenite”, a mai arătat deputatul independent.

ADVERTISING

Deputatul a mai arătat că a constatat că i-au fost ascultate telefoanele încă din aprilie 2021 şi a precizat că în telefon erau discuţii colegiale.

”Pentru a păstra prestigiul Parlamentului, eu cred că trebuie să votaţi pentru. În momentul în care mi s-a luat acest telefon, eu l-am predat deşi puteam să mă ascund în spatele că nu pot fi supus unei percheziţii corporale. Am considerat că nu am nimic de ascuns. (..)

Am fost şi sunt oun om corect, toată viaţa mea, am fost preşedinte de filială, la Argeş, ales de 5 ori, acum două săptmâni mi-am dat demisia din PNL, pentru că nu am considerat că trebuie să afecteze partidul. Am venit să vă spun că sper ca justiţia să îşi facă treaba”, a mai spus Adrian Miuţescu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a solicitat Camerei Deputaţilor încuviinţarea pentru efectuarea unei percheziţii informatice în dosarul în care este vizat deputatul Gheorghe Adrian Miuţescu.

Miuțescu e urmărit penal pentru corupție

Pe 12 noiembrie, DNA Piteşti a anunţat că preşedintele PNL Argeş, deputatul Adrian Miuţescu, este urmărit penal într-un dosar privind fapte de corupţie.

Acesta e suspect de opt infracţiuni de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, precizau procurorii anticorupţie.

ADVERTISING

În acelaşi dosar mai sunt cercetaţi preşedintele PNL Piteşti, viceprimarul Gelu Tofan, şi directorul Casei de Asigurări de Sănătate Argeş, Cristian Mitrofan, precum şi Ovidiu Chiru, comisar superior la Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Argeş.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇