Cadavrul unei fete de 12 ani a fost găsit în lada unei canapele dintr-o locuință din București UPDATE Mama a fost găsită

Cadavrul unei fete de 12 ani a fost găsit în lada unei canapele dintr-o locuință din București <span style="color:#990000;">UPDATE</span> Mama a fost găsită

Cadavrul unei fete de 12 ani a fost găsit într-un sac din plastic în lada canapelei unei locuinţe din Sectorul 4 al Capitalei.

„În baza concluziilor expertizei genetice judiciare efectuate de Institutul Naţional de Criminalistică, s-a stabilit că persoana decedată, găsită într-un sac din plastic în lada canapelei unei locuinţe din municipiul Bucureşti, Sector 4, este o minoră în vârstă de 12 ani, identificarea având loc prin compararea profilului genetic al cadavrului cu profilul genetic al tatălui minorei”, au transmis procurorii, marţi, într-un comunicat de presă.

ADVERTISING

UPDATE Presa spaniolă scrie că poliția ar fi arestat-o, marţi, pe mama fetiţei moarte, la Torrefarrera (Lleida), în urma unei alerte transmise la nivelul UE de autoritățile de la București. 

Existau informații cum că mama fetei și concubinul ei au plecat din țară de mai bine de o lună.

Căutată prin Europol, femeia a fost ridicată de polițiștii spanioli azi. Dacă va fi cazul, vor fi demarate proceduri pentru ca ea să fie adusă în țară. Continuă căutările la nivel european pentru depistarea bărbatului.

ADVERTISING

Femeia a declarat  la audieri că nu şi-a omorât fiica, declară surse din anchetă.

Cum s-a aflat de crimă

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti s-a sesizat luni din oficiu, după ce proprietarul unei locuințe din Sectorul 4 al Bucureștiului a găsit, după plecarea unor chiriaşi, în lada canapelei, un cadavru într-un sac.

Informaţiile difuzate în spaţiul public indicau inițial că ar fi vorba despre o femeie.

"La data de 03.06.2023, poliţiştii Secţiei 16 au fost sesizaţi de proprietarul unui apartament din municipiul Bucureşti, Sector 4, cu privire la faptul că, după plecarea unor chiriaşi, a găsit în lada canapelei un sac din plastic, ce emană un miros de putrefacţie. Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti s-a sesizat din oficiu şi a început urmărirea penală cu privire la infracţiunea de omor", spunea Parchetul cu o zi în urmă.

ADVERTISING

Tot pe 3 iunie, sacul din plastic a fost transportat la INML, unde a fost desfăcut, constatându-se că "în interior se afla cadavrul unei persoane de sex femeiesc, aflat în stare de putrefacţie. Autopsia medico-legală a stabilit că moartea persoanei neidentificate, de sex femeiesc, a fost violentă".


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇