Mihai Tudose e acuzat că și-a hărțuit sexual asistenta. Ce spune europarlamentarul

Mihai Tudose e acuzat că și-a hărțuit sexual asistenta. Ce spune europarlamentarul

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose, fost prim-ministru și fost ministru al Economiei, este acuzat că și-a hărțuit sexual fosta asistentă, în 2019.

Europa Liberă a scris sâmbătă că un europarlamentar român și-ar fi hărțuit o asistentă din cadrul biroului de la Bruxelles.

În articol nu erau indicate nume, dar se dezvăluia faptul că victima, pentru care jurnalistul a ales numele fals „Florina” cu scopul de a o proteja, a primit un telefon în vara lui 2019, „de la un proaspăt ales”, recomandat de o cunoștință, care i-a oferit un post ca asistent. Florina l-a refuzat. Bărbatul a insistat.

ADVERTISING

„M-a sunat să-mi propună un job, n-am avut un sentiment bun legat de el, așa că l-am refuzat. A doua oară mi-a spus ‘câți bani vrei, știu că ești bună la ce faci’… l-am refuzat frumos. A treia oară, mi-a spus ‘eu nu sunt oricine, spune-mi câți bani vrei’. Într-un final, am acceptat. După ce am început să lucrăm, mi-a zis că el nu lucrează cu femei urâte și că mă știa că sunt frumoasă”, a povestit Florina.

Eurodeputatul i-a oferit o carieră unde vrea ea, lucru pe care Florina l-a refuzat insistent. I-a spus că vrea să-i cumpere o mașină de lux, pe care ea a refuzat-o. I-a dat un telefon sigilat, insistând să vorbească doar de pe el. A încercat s-o convingă să se mute în același bloc cu el.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Am insistat că viața mea personală e viața mea personală. Că, ‘hai să mâncăm la prânz, seara împreună, să vizităm nu știu ce orașe, să jucăm șah seara’. Nu, nu vreau, pe mine m-ai angajat să-ți fac discursuri, muncă legislativă, nu sunt damă de companie”, explică Florina.

Văzând că n-o poate cuceri cu promisiuni, a recurs la umilințe și comportament puțin spus nepotrivit.

Într-un final, femeia a plecat din serviciul europarlamentarului, fiind apoi ajutată de către departamentul HR al Parlamentului European să găsească un motiv pentru care deputatul să o concedieze. Dacă și-ar fi dat demisia, nu ar fi avut dreptul la plată compensatorie.

ADVERTISING

Reacția lui Mihai Tudose

Cel puțin patru surse politice au confirmat pentru G4Media.ro faptul că europarlamentarul este Mihai Tudose (PSD, ales pe listele ProRomânia), însă femeia a insistat că „nu pot să vă confirm nimic”.

Într-un răspuns pentru Europa Liberă, eurodeputatul Mihai Tudose a spus că declarațiile fostei sale asistente sunt minciuni.

Mai mult, el o acuză că făcea lucruri neregulamentare cu dreptul său de semnătură, printre care că ar fi umflat cheltuieli sau desfășurat activități ilegale de lobby.

„Nu ea a plecat, ci eu am dat-o afară. E o fărâmă de adevăr și de aici ies minciuni. E o poveste plină de frustrări și ce și-o fi imaginat ea că e bine să se întâmple.

Nu toată lumea care pare victimă, e victimă. Poate să fie și agresorul. Pentru ea, e o poveste interesantă despre de ce nu mai lucrează la Parlamentul European”, a acuzat la rându-i europarlamentarul.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇