Brexit fără acord: Navele britanice vor confisca ambarcațiunile din UE care vor intra în zona economică exclusivă

Patru nave de patrulare ale marinei britanice vor fi pregătite de la 1 ianuarie să ajute la protejarea zonelor de pescuit, în cazul unui Brexit fără un acord comercial, a relatat vineri publicaţia The Guardian, citată de Reuters.

Navele, cu o lungime de 80 de metri, vor avea dreptul să oprească, să verifice şi să confişte toate ambarcaţiunile de pescuit din Uniunea Europeană care vor intra în zona economică exclusivă a Marii Britanii, care se întinde la o distanţă de 200 de mile (320 de kilometri) de ţărm, potrivit unor surse navale citate de publicaţie.

ADVERTISING

”Am lucrat foarte mult pentru a ne asigura că suntem pregătiţi pentru orice eventualitate”, a spus una dintre surse.

Două nave vor fi desfăşurate pe mare, iar două vor sta pregătite pentru a interveni în cazul în care vase de pescuit din UE vor intra în zona economică exclusivă.

Un reprezentant al Ministerului Apărării a declarat publicaţiei că ministerul ”a făcut planuri şi pregătiri de amploare pentru a se asigura că apărarea este pregătită pentru o serie de scenarii la încheierea perioadei de tranziţie”.

ADVERTISING

Ministerul nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii din partea Reuters.

Un ministru francez a declarat că Franţa va despăgubi pescarii şi va lua alte măsuri pentru a-i ajuta, dacă negocierile pentru un acord comercial post-Brexit vor eşua, într-un efort de a evita conflictele între bărcile franceze şi cele britanice.

UE şi Marea Britanie continuă negocierile, dar nu sunt motive de optimism. Ce înseamnă un Brexit fără acord comercial

Citește și subiectele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇