Brancardierul care a deconectat de la aparate pacienta de la spitalul Victor Babeș a fost reținut - UPDATE

Brancardierul care a deconectat de la aparate pacienta de la spitalul Victor Babeș a fost reținut - UPDATE

Brancardierul care a deconectat de la aparate o pacientă de la Spitalul COVID Victor Babeş din Capitală a fost audiat noaptea trecută, iar vineri seara a fost reținut.

UPDATE 21:00 – ”Inculpatul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive”, au mai precizat procurorii.

Anchetatorii merg pe varianta neglijenței, dar nu exclud și faptul că ar fi putut fi un act intenționat, notează Digi 24.

ADVERTISING

Bărbatul este suspectat că nu a respectat procedurile, prima variantă luată în calcul fiind neglijența.

Brancardierul fusese trimis în salonul de terapie intensivă pentru a ridica trupul unei femei moarte de COVID-19, dar ar fi deconectat de la aparate altă femeie care era în viață.

Anchetatorii urmează să stabilească dacă era vreo relație între brancardier și femeia pe care a deconectat-o de la aparate, dacă se cunoșteau sau dacă aveau vreo relație de dușmănie, astfel încât să afle dacă a fost cu intenție.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cazul a fost preluat de Parchetul Capitalei

Ancheta va fi preluată de procurorii de la Parchetul Capitalei.

"Cazul a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. În cauză, un bărbat de 58 de ani, angajat al unităţii spitaliceşti (brancardier) are calitatea de suspect", a transmis, vineri, Poliţia Capitalei.

În același timp, la spital este în curs o anchetă. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a cerut inspectorilor sanitari de stat de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti să facă o evaluare a procedurilor operaționale de lucru şi a atribuţiilor din fişele de post la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Bucureşti, unde o pacientă a murit după ce ar fi fost detubată din greşeală de un brancardier.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇