Boris Johnson regretă petrecerile date în pandemie și spune că oamenii trebuie să aibă încredere îm deciziile luate de el

Boris Johnson regretă petrecerile date în pandemie și spune că oamenii trebuie să aibă încredere îm deciziile luate de el

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a declarat luni, în Camera Comunelor, că regretă situaţia generată de petrecerile organizate în birouri guvernamentale în pofida restricţiilor.

El a subliniat, în contextul apariţiei concluziilor unui raport oficial, că va trage învăţăminte de pe urma erorilor.

Un raport oficial elaborat de Susan Gray, secretar adjunct al Biroului Cabinetului britanic, a stabilit că Guvernul Boris Johnson "a eşuat în mod grav" în respectarea normelor.

"Este vorba despre eşecuri în materie de conducere şi de erori de judecată. În contextul pandemiei, când Guvernul le cerea cetăţenilor să accepte restricţii ample, comportamentul de acest fel privind aceste evenimente este greu de justificat", a afirmat Susan Gray, conform agenţiei Associates Press.

Premierul Boris Johnson este supus presiunilor pentru a demisiona după ce în reşedinţa oficială şi în sediul Guvernului au fost organizate o serie de petreceri ale personalului, în 2020, în pofida restricţiilor pe care Cabinetul Boris Johnson le impunea populaţiei generale.

"În primul rând, vreau să spun că îmi pare rău; îmi pare rău pentru lucrurile pe care pur şi simplu nu le-am făcut corect şi pentru modul în care a fost gestionat acest caz", a declarat Boris Johnson luni în Camera Comunelor, citat de postul Sky News.

"Dar nu este suficient să spun că îmi pare rău. Este momentul în care trebuie să ne uităm în oglindă şi să tragem învăţăminte. Poliţia Metropolitană urmează să finalizeze investigaţia şi acest lucru înseamnă că nu există detalii despre evenimente specifice în raportul elaborat de Sue Gray, dar eu sigur că accept în totalitate concluziile generale ale acestui raport şi recomandările că trebuie să învăţăm din aceste evenimente şi trebuie să acţionăm acum. Înţelegem problemele şi le vom remedia", a subliniat Boris Johnson.

"Publicul britanic ştie care au fost problemele. Dar, în problema dacă acest Cabinet este în continuare de încredere în deciziile sale, eu subliniez că da, suntem de încredere în luarea deciziilor", a insistat Boris Johnson.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇