Bode: România e o țară sigură! Tentative de omor ca la Arad au mai existat, dar au fost împiedicate la timp

Bode: România e o țară sigură! Tentative de omor ca la Arad au mai existat, dar au fost împiedicate la timp

Ministrul de Interne susține că tragedia de la Arad – unde un om de afaceri a murit în timp ce mașina sa a fost detonată – este un caz singular în țară. Lucian Bode arată că tentative similare de asasinat au mai existat, dar au fost împiedicate la timp. Așa că România e o țară sigură!

Lucian Bode a organizat o conferință de presă, luni dimineaţa, pe tema tragediei de la Arad, de sâmbătă. Încă de la început a precizat că Parchetul General a demarat o anchetă despre care nu poate oferi detalii. Dar a spus câteva lucruri despre cum s-au organizat instituțiile statului, în acest caz.

ADVERTISING

”În legătură cu această tragedie, am fost informat imediat după 7.00 dimineață, când s-a produs.

Și am decis să trimitem la Arad cei mai buni specialiști din Poliția Română. Am luat legătua cu SRI, cu MAI, cu Parchetul General care de îndată a preluat acest caz.

Și împreună am gestionat, sâmbătă și duminică, cercetările la fața locului. Așa încât cei mai buni specialiști pe care îi are Poliția Română să identifice în cel mai scurt timp posibil o pistă.

Ieri (duminică – n.red.) s-au finalizat cercetările la fața locului. Epava autoturismului a fost ridicată și depozitată într-un loc unde se continuă cercetările.

ADVERTISING

Luăm în calcul mai multe ipoteze de lucru. Am audiat martori, membri ai familiei, angajați ai societății comerciale, prieteni, apropiați. Vizualizăm imaginile de la fața locului, de pe traseul pe care l-a parcurs victima și nu numai”, a declarat Bode.

În ciuda insistențelor jurnaliștilor, acesta a refuzat să spună dacă în mașina care a explodat s-a găsit alt ADN decât cel al omului de afaceri Ion Crișan, dacă asasinatul a fost comandat din afara țării sau a implicat cetățeni străini sau dacă tragedia a avut vreo legătură cu afacerile victimei.

ADVERTISING

În schimb, Bode a subliniat că incidentul este singular.

”În istoria post-decembristă a României au mai fost tentative de infracțiune de omor prin acest mod de operare. Din fericire, au fost toate fără finalitate. Vorbim despre un caz singular. România este țară sigură”, a declarat ministrul de Interne.

Întrebat dacă familia omului de afaceri e în siguranță, în aceste zile, Bode a accentuat: ”Toți românii sunt în siguranță”.

De asemenea, ministrul de Interne a declarat că – de vreme ce toate celelalte tragedii similare au fost prevenite până acum – putea fi împiedicată și cea de la Arad.

Prefectului de Arad - care a cerut măsuri suplimentare de ordine publică după ce omul de afaceri a fost ucis și a spus că asasinii au plecat deja în străinătate - Lucian Bode i-a transmis să se concentreze pe campania de vaccinare.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇