O descindere greșită a polițiștilor a speriat o femeie și pe fiica acesteia. Totul s-a întâmplat miercuri dimineață, în Clinceni, județul Ilfov. Joi, ministrul de Interne, Lucian Bode, comentează evenimentul.
Să le luăm pe rând.
Miercuri, la 5 dimineața, mascații au descins la adresa greșită. Femeia peste care au intrat polițiștii spune că aceștia au refuzat să se legitimeze și, în plus, i-ar fi pus ”arma în piept”.
”Aceste bestii, aceste brute plătite din banii noștri ca ei să vină să ne distrugă viețile, să ne pună arma în piept. Sunt plătiți din banii noștri să ne apere, nu să comită abuzuri. Familia trecea deja printr-o tragedie, este imposibil ce se întâmplă”, a declarat femeia pentru Antena3.
Soțul acesteia a murit în urmă cu 5 săptămâni, din cauza COVID-19, aceasta fiind tragedia la care se referă.
Conform sursei citate, când și-au dat seama că au greșit adresa, polițiștii au plecat fără explicațiile cerute.
Bode le ia apărarea mascaților
Joi, ministrul Lucian Bode a venit cu precizări. În acest caz, agenții nu au nicio vină, întrucât documentarea a fost greșită, susține șeful MAI.
”Ați avut întrebări și despre descinderile de la Ilfov, acea bâlbâială, greșeală a autorităților, a trupelor speciale. Vreau să vă spun, dincolo de comunicatul dat de colegii mei, câteva detalii.
Au avut loc 221 de percheziţii, pe data de 3 martie, pe raza a 34 de judeţe. În ceea ce priveşte situaţia înregistrată în judeţul Ilfov, localitatea Clinceni, investigaţiile premergătoare efectuării percheziţiei domiciliare au fost efectuate de către poliţiştii de la Direcţia Poliţie Transporturi, care au şi participat în ziua de 3 martie 2021 la respectiva activitate.
Aţi văzut explicaţiile publice, cu numărul cadastral 26, respectiv 26A. Pe mine aceste explicaţii mă interesează foarte puţin. Eu consider că s-a greşit, de aceea, specialişti din Direcţia Control Intern vor face verificări şi vor lua toate măsurile care se impun.
Această acţiune, spun foarte răspicat, nu a avut la bază o documentare corectă. Nu este vina celor care au executat misiunea, ştiţi foarte bine că în astfel de situaţii se face o documentare înainte şi nu este corect să dăm vina pe cei care au ajuns la faţa locului, în situaţia în care documentarea dinainte nu a fost una corectă”, a afirmat ministrul.