Bilanțul exploziilor de lângă aeroportul din Kabul crește la peste 70 de morți și 120 de răniți - cel puțin 12 militari americani au fost ucişi

Bilanțul exploziilor de lângă aeroportul din Kabul crește la peste 70 de morți și 120 de răniți - cel puțin 12 militari americani au fost ucişi

Cel puţin 72 de persoane, inclusiv 12 militari americani, au fost ucise în dublul atac sinucigaş comis joi în zona aeroportului din Kabul, afirmă oficiali afgani şi din cadrul armatei americane.

Conform unor surse din cadrul armatei SUA citate de agenţia Associated Press şi de postul Fox News, au fost ucişi 11 membri ai Infanteriei marine şi un medic din cadrul Forţelor navale americane. Alţi militari americani au fost răniţi în atentate.

Numărul persoanelor decedate ar putea creşte.

Departamentul american al Apărării confirmase, joi seară, că printre persoanele ucise în dublul atentat produs în zona Aeroportului din Kabul se numără militari americani, fără însă a oferi un bilanţ.

ADVERTISING

"Putem confirma că un număr de membri ai Armatei SUA au fost ucişi în atacul complex produs astăzi la Kabul. Alţii sunt trataţi după ce au fost răniţi", a declarat John Kirby, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, într-un comunicat difuzat joi seară.

"Ştim, de asemenea, că un număr de afgani au devenit victime ale acestui atac odios. Gândurile şi rugăciunile noastre se îndreaptă spre apropiaţii şi colegii celor ucişi sau răniţi în aceste atacuri", a precizat John Kirby.

În plus, în atentate au fost ucişi cel puţin 60 de civili afgani, a declarat un oficial din cadrul serviciilor medicale de la Kabul citat de publicaţia The Wall Street Journal, iar unele informații indică între 120 și 140 de răniți. Printre aceștia s-ar număra și 15 militari americani, potrivit generalului Kenneth "Frank" McKenzie, şeful US Central Command.

ADVERTISING

Și talibanii condamnă atacurile teroriste

Două explozii au avut loc, joi după-amiază, la Punctul de acces "Abbey" al Aeroportului internaţional din Kabul şi la Hotelul Baron, situat în apropiere. Atacurile teroriste s-au produs în timp ce mii de persoane aşteaptă să fie evacuate din Afganistan. Statele Unite suspectează că atentatul a fost comis de reţeaua teroristă Stat Islamic.

Mişcarea talibanilor afgani a condamnat vehement atacurile teroriste, transmiţând că s-au produs într-o zonă aflată sub controlul trupelor americane.

ADVERTISING

Amintim că aproximativ 100.000 de oameni au fost evacuaţi din Afganistan de Statele Unite şi partenerii de coaliţie începând cu 14 august.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇