Biden spune că nu are nicio îndoială că îl va învinge pe Donald Trump

Biden spune că nu are nicio îndoială că îl va învinge pe Donald Trump

Candidatul democrat pentru Casa Albă, Joe Biden, a declarat joi că nu are „nicio îndoială” cu privire la victoria sa asupra lui Donald Trump, odată ce toate rezultatele vor fi cunoscute, în timp ce rivalul său republican contestă în justiţie operaţiunile de numărare a voturilor, relatează AFP.

”Nu avem nicio îndoială asupra faptului că atunci când numărarea se va încheia, senatoarea Kamala Harris şi eu vom fi declaraţi învingători”, a afirmat fostul vicepreşedinte american într-un discurs foarte scurt rostit de la fieful său din Wilmington, Delaware, fără a accepta întrebări din partea jurnaliştilor.

ADVERTISING

Alegeri în SUA: Joe Biden mai trebuie să câștige într-un singur stat pentru a deveni noul președinte al Statelor Unite

Biden a cerut ”răbdare” în numărătoarea voturilor, relatează CNN.

”Suntem foarte mulțumiți de cum se arată lucrurile. (...) Așadar, fac un apel la calm. Procesul de numărare se află încă în desfășurare. Și vom afla curând (rezultatul – n.red.). Așadar vă mulțumim pentru răbdare dar trebuie să numărăm voturile”, a spus Biden.

Fostul vicepreședinte american așteaptă rezultatul votului în Wilmington, Delaware și a vorbit la sfârșitul unei ședințe în care a fost informat despre situația Covid-19 din Statele Unite (după ce SUA a raportat peste 100.000 de cazuri pe zi), potrivit staff-ului său de campanie.

ADVERTISING

Rezultatul votului din Pennsylvania, care l-ar putea trimite pe Biden la Casa Albă, ar putea fi cunoscut în următoarele ore

Și directoarea de campanie a lui Joe Biden a declarat joi că este încrezătoare că acesta va câştiga alegerile din SUA şi a caracterizat acţiunile în instanţă înaintate de preşedintele Donald Trump drept „lipsite de fundament”, relatează dpa şi AFP, citate de Agerpres.

„Cred că ziua va fi una foarte pozitivă pentru vicepreşedinte. Suntem absolut siguri că Joe Biden va fi viitorul preşedinte al SUA”, a spus ea, anticipând victoria candidatului democrat într-un număr de state-cheie în care voturile sunt încă numărate.

ADVERTISING

Acţiunile în justiţie ale lui Trump, respinse în Georgia şi Michigan

Ea şi-a exprimat speranţa pentru un rezultat mai târziu în cursul zilei de joi, dar totodată a spus că procesul de vot ar putea dura mai mult. „Fiţi calmi”, a îndemnat și ea.

Urmărește pe SpotMedia.ro cele mai importante evoluții în alegerile prezidențiale din SUA


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇