Biden, o nouă gafă: Citește de pe prompter o instrucțiune care îi era destinată (Video)

Biden, o nouă gafă: Citește de pe prompter o instrucțiune care îi era destinată (Video)

Preşedintele american Joe Biden a comis o nouă gafă, în timpul unui discurs, în toiul unor îngrijorări tot mai mari în rândul democraților, despre condiția în care acesta se află.

Joe Biden a luat marţi cuvântul într-un centru de Operaţiuni de Urgenţă, la Washington, pentru a vorbi despre condiţiile meteorologice din Statele Unite.

În timpul discursului, Joe Biden se pare că s-a ”lipit” un pic cam mult de textul de pe prompter şi a citit, din greşeală, o instrucţiune care îi era adresată - ”spune din nou”.

„Căldura extremă este prima cauză a mortalităţii legate de condiţiile meteorologice în Statele Unite, depăşind inundaţiile, uraganele şi tornadele la un loc”, a citit Biden.

ADVERTISING

”Spune din nou la un loc”, a adăugat el.

Secvenţa a fost distribuită masiv pe X, iar unii comentatori au considerat scena „jenantă”, „ridicolă” sau „tristă”.

Preşedintele american nu este la prima gafă de acest fel.

În 2022, într-un discurs despre avort, democratul a citit ”repetă fraza”, o instrucţiune care voia să-i amintească să sublinieze acea declaraţie din discurs. Internauții au reacţionat atunci cu mult umor.

Însă, de data asta, consecinţele acestei noi gafe ar putea să fie mult mai mari.

Gafele - confuzia numelor unor şefi de stat, dialogul cu o defunctă sau somnolenţa în timpul unor evenimente - au devenit o adevărată marcă a preşedintelui şi nu mai fac pe nimeni să râdă în tabăra democrată.

ADVERTISING

În urma unei dezbateri dezastruoase cu fostul preşedinte Donald Trump, la Atlanta, joia trecută, doi democraţi aleşi în Congres i-au cerut preşedintelui să se retragă din cursa în alegerile prezidenţiale din toamnă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇