Biden nu crede ca majorarea salariului minim va fi inclusă în programul de ajutoare pentru Covid, din cauza regulilor Senatului

Biden nu crede ca majorarea salariului minim va fi inclusă în programul de ajutoare pentru Covid, din cauza regulilor Senatului

Preşedintele american Joe Biden nu se aşteaptă ca propunerea sa referitoare la majorarea salariului minim la 15 dolari pe oră să fie inclusă în proiectul de ajutoare pentru Covid-19 în valoare de 1.900 de miliarde de dolari, din cauza regulilor Senatului.

”Cred că nu va fi inclus. Dar cred că trebuie să avem un salariu minim de sine stătător, de 15 dolari pe oră”, a afirmat Biden într-un interviu acordat postului CBS Evening News.

ADVERTISING

Majorarea salariului minim ar putea intra în contradicţie cu regulile Senatului referitoare la reconciliere, un instrument pe care democraţii intenţionează să îl folosească pentru a adopta proiectul lui Biden pentru ajutoare referitoare la Covid-19 fără sprijinul republicanilor.

Biden a spus că este pregătit să negocieze separat majorarea salariului minim şi că aceasta va avea loc în etape.

Nimeni nu trebuie să lucreze 40 de ore pe săptămână şi să trăiască cu un salariu sub limita sărăciei. În cazul în care câştigaţi sub 15 dolari pe oră trăiţi sub pragul sărăciei”, a afirmat preşedintele.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În prezent, salariul minim la nivel federal este de 7,25 de dolari pe oră.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇