Beții, scandaluri și dezmăț cu Boris Johnson, la sediul guvernului britanic, în plină pandemie - raport oficial

Beții, scandaluri și dezmăț cu Boris Johnson, la sediul guvernului britanic, în plină pandemie - raport oficial

În timp ce restul cetățenilor din Marea Britanie aveau restricții dure de respectat și trăiau în izolare, premierul Boris Johnson și echipa lui sărbătoreau, iar petrecerile date chiar în Downing Street s-au lăsat cu scandaluri și dureri de cap.

Ancheta oficială arată că de multe ori participanții s-au îmbătat, s-au luat la ceartă, au vomitat pe jos, s-au luat de personalul care îi servea și chiar au pătat pereții cu vin roșu. Toate acestea se întâmplau, departe de ochii presei, în plină pandemie, chiar la reședința Guvernului Marii Britanii din Downing Street nr. 10, arată CNN.

ADVERTISING

Iar Boris Johnson a participat și el de câteva ori. Împreuna cu echipa sa, au încălcat toate regulile - din pandemie, dar și cele deja existente - apoi au încercat să se ascundă ori n-au recunoscut, până n-au fost prinși.

Au apărut și imagini în presa britanică de la aceste petreceri, unde se consuma foarte mult alcool.

La o petrecere era atât de multă lume, 30-40 de persoane, încât celor care mai voiau să vină li s-a spus să mai aducă și ei băutură, pentru că nu ajunge, arată anchetatorii.

Și nu e vorba de cazuri izolate. În total, anchetatorii au descoperit 16 astfel de petreceri, care s-au petrecut în plină pandemie, când erau în vigoare toate restricțiile.

ADVERTISING

Vorbind în Parlament la câteva momente după publicarea raportului, Johnson a spus că este „umilit” și că a „învățat lecția”, adăugând: „Îmi asum întreaga responsabilitate pentru tot ce s-a petrecut pe tura mea”.

Cu toate acestea, el susţine că bețiile începeau abia după ce pleca el de la petrecere.

Anchetatorii spun că trebuie să răspundă cineva pentru toate aceste ilegalități comise.

Un sondaj rapid arată că 65% dintre britanici cred că premierul Boris Johnson ar trebui să-și dea demisia în urma acestui scandal. Până acum, el a primit doar o amendă de la poliție, luna trecută.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇