Baza de la Bagram a fost jefuită la câteva ore după ce au plecat americanii din Afganistan

Baza de la Bagram a fost jefuită la câteva ore după ce au plecat americanii din Afganistan

Baza aeriană de la Bagram, una dintre cele mai mari baze militare din Afganistan, a fost jefuită la doar câteva ore după ce fusese eliberată de americani.

Potrivit autorităţilor din Bagram, incidentul s-a petrecut pe fondul unei lipse de coordonare, trupele retrăgându-se înainte ca militarii afgani să ajungă la bază, transmite Associated Press.

Câteva persoane au fost arestate, iar altele au fost evacuate. Suspecţii au jefuit mai multe clădiri înainte de a fi reţinuţi.

Baza aeriană se află în prezent sub controlul Forțelor naționale afgane de apărare și securitate. 

ADVERTISING

SUA au restituit oficial armatei afgane baza de la Bagram, epicentrul războiului american împotriva talibanilor şi a reţelei teroriste al Qaida, care şi-a asumat responsabilitatea pentru atacurile de la 11 septembrie 2001.

Potrivit unui alt purtător de cuvânt al Ministerului afgan al Apărării, ultimele trupe americane şi internaţionale au plecat de la baza Bagram în noaptea de joi spre vineri.

Armata americană şi forţele NATO sunt pe punctul de a pune capăt angajamentului lor în Afganistan, urmând să-şi retragă ultimii soldaţi din această ţară până la 11 septembrie, când se împlinesc 20 de ani de la atentatele din 2001.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citește și:

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇