Barurile, cafenelele, cluburile și discotecile rămân închise până la 1 iunie

Premierul Florin Cîţu a declarat joi seară că barurile, cafenelele, cluburile şi discotecile rămân închise până la 1 iunie, arătând că există propunerea ca de la această dată să se deschidă la o capacitate de 50%, dar cu persoane vaccinate.

„Avem baruri, cafenele, cluburi, discoteci şi aşa mai departe, care în continuare până la 1 iunie rămân închise. De la 1 iunie propunerea era să se deschidă cu o capacitate la jumătate, cam aşa, dar pentru persoane vaccinate, de exemplu, sunt propuneri la care ne uităm. (…) Maximum 50% din capacitate. Vom vedea. Noi vorbim de vaccinaţi”, a spus Cîţu la Digi 24.

El a mai afirmat că încă nu sunt permise petrecerile private.

Cîţu a precizat că activităţile sportive vor fi deschise începând cu 15 mai pentru spectatori, cu o capacitate de 25% persoane, de preferat vaccinate.

„Este mult mai uşor să nu fie cozi la intrare şi aşa mai departe, se poate face uşor acces”, a adăugat premierul.

De asemenea, el a arătat că nunţile, botezurile vor putea fi organizate cu maximum 70 de persoane la exterior şi cu 50% la interior de la 1 iunie, iar în cazul în care organizatorul garantează că toţi participanţii sunt vaccinaţi, nu se mai aplică restricţionarea la acest număr. Premierul a afirmat că verificarea va fi realizată probabil pe baza adeverinţei de vaccinare.

ADVERTISING

Din 15 mai, mai exact din acest weekend, masca de protecție nu va mai fi obligatorie în spațiile deschise, cu câteva excepții, a anunțat președintele Klaus Iohannis, joi, într-o conferință de presă.

Respectiv, masca trebuie în continuare purtată în târguri, piețe, sau în stațiile mijloacelor de transport în comun.

O altă veste bună anunțată de șeful statului este că nu vor mai exista restricții de circulație pe timp de noapte, iar magazinele revin la programul normal. Măsura se aplică tot din 15 mai.

ADVERTISING

Și tot din acest weekend competițiile sportive vor fi posibile cu 25% din spectatori.

Mai multe detalii despre etapele în care se vor relaxa restricțiile în România până în luna august.

Țintele de vaccinare anunțate de Klaus Iohannis au fost: 1 iunie - 5 milioane de persoane vaccinate, 1 iulie - 6 milioane, 1 august - 7 milioane.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇