Bărbat bătut de faţă cu Poliţia, la Buzău: Bode vorbeşte de ultraj, iar Corpul de Control face anchetă

Bărbat bătut de faţă cu Poliţia, la Buzău: Bode vorbeşte de ultraj, iar Corpul de Control face anchetă

Corpul de Control din cadrul Poliţiei Române a ajuns, luni, la Buzău pentru a verifica modul în care au intervenit poliţiştii, în weekend, când un bărbat de 41 de ani a fost urmărit în trafic şi apoi agresat în propria maşină, de faţă cu doi agenţi de poliţie.

Potrivit purtătorului de cuvânt din cadrul IPGPR, Georgian Drăgan, controlul a fost demarat luni şi este efectuat de specialişti din cadrul Direcţiei Control Intern al Poliţiei Române.

"Colegii mei din cadrul Direcţiei Control Intern al Poliţiei Române au ajuns în Buzău pentru a efectua un control în ceea ce priveşte modul de intervenţie la acel eveniment mediatizat în spaţiul public în ultima perioadă.

ADVERTISING

Ceea ce este foarte important de precizat este că, în urma administrării probatoriului  şi bineîneţeles a  vizualizării imaginilor, atât cele din spaţiul public, cât şi cele puse la dispoziţie anchetatorilor de către victimă, s-a luat măsura reţinerii celor trei persoane, iar astăzi vor fi prezentate unităţii de Parchet cu propuneri legale", a declarat  purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Georgian Drăgan.

Potrivit acestuia, verificările vizează în primul rând modul în care a intervenit prima echipă de poliţişti în sprijinul celui atacat.

Este vorba despre un echipaj din cadrul Postului de Poliţie Rurală Beceni, format dintr-un agent femeie şi un agent şef bărbat.

ADVERTISING

"Acest control vizează acea intervenţie la eveniment pentru a vedea dacă poliţiştii au respectat procedurilor legale în vigoare sau nu şi mă refer aici la prima parte a intervenţiei, acolo unde s-a dus un singur echipaj de poliţie pentru ca ulterior, aşa cum se vede şi în imaginile difuzate în spaţiul public, atunci când au ajuns colegii din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale intervenţia a fost una fermă.

Nu mă pot antepronunţa în această situaţie să vă spun cine este sau cine nu este vinovat. În urma acestui control, colegii mei vor veni cu nişte concluzii foarte clare. Se va stabili dacă şi cine greşit şi bineînţeles vor dispuse şi măsuri legale în consecinţă", a mai afirmat Drăgan.   

ADVERTISING

Bode: Intervenţia primului echipaj a lăsat de dorit.

La rândul său, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, consideră că intervenţia primului echipaj de Poliţie în cazul bărbatului din Buzău "a lăsat de dorit".

Prezent vineri în Vrancea, la deschiderea unui punct de lucru al ISU Vrancea în localitatea Tulnici, ministrul Bode a comentat situaţia de la Buzău unde , în prezenţa a doi poliţişti, o agentă şi un agent şef de la postul de poliţie din localitatea Beceni.

"La Buzău, intervenţia primului echipaj a lăsat de dorit. De aceea, în această dimineaţă, la ora 8:00 Corpul de Control al IGPR a demarat un control la IPJ Buzău, pentru a verifica modul în care a intervenit primul echipaj. Cum au gestionat mai departe poliţiştii a fost unul corect. 

În consecinţă, în urma acestei cercetări interne vă vom spune dacă poliţiştii de la IPJ Buzău sunt sau nu vinovaţi în ce priveşte intervenţia", a declarat ministrul.

Totodată, Lucian Bode a spus că agresorii ar putea fi cercetaţi inclusiv pentru ultraj:

"Ieri s-a luat măsura reţinerii celor 3 agresori, astăzi Parchetul se va pronunţa. Noi, prin organele de cercetare penală, am luat această decizie. Ca având suficiente elemente pentru a dispune măsura reţinerii pentru violenţe, şi posibil pentru ultraj, pentru că aţi văzut cum a dat-o la o parte pe doamna poliţist. Toate aceste elemente vor fi analizate de procuror si procurorul va spune dacă vor fi sau nu arestaţi. Noi vom face propria evaluare".

Între timp, la această oră, cei trei agresori ai Activistului buzoian se află la Parchet, unde procurorii vor decide dacă este oportună sau nu trimiterea lor în faţa judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă.

Trei bărbaţi cu vârste între 27 şi 44 de ani au fost reţinuţi, duminică seară, pentru 24 de ore, după ce au agresat un bărbat care i-ar fi filmat în timp ce vindeau păsări.

Victima, un taximetrist care deţine un canal de Youtube şi se intitulează ”Activistul buzoian”, este un personaj cunoscut la nivelul judeţului şi nu este pentru prima data când acesta este agresat în urma ”materialelor” pe care le realizează şi le postează pe reţeaua de socializare.

POLITİA 112 NU VEDE NU AUDE NU ARE ȘPREİUL NİCİ PİSTOLUL! GATA SĂ MOR !
Am fost urmărit ca în filme ! Blocat în trafic și bătut cu politia 112 de față ! (7P)

Citeşte şi analiza Ioanei Ene Dogioiu despre Poliţia Română:

Caracalul de la Arad


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇