Luarea de ostatici din Texas e considerată atac terorist. Autorul era britanic şi doi tineri au fost arestaţi la Manchester

Luarea de ostatici din Texas e considerată atac terorist. Autorul era britanic şi doi tineri au fost arestaţi la Manchester

Bărbatul care a luat sâmbătă ostatici într-o sinagogă din statul american Texas şi a fost împuşcat de trupele speciale ale FBI era cetăţean britanic.

Ulterior, poliţia britanică antiterorism a arestat doi tineri, duminică seara, scrie AFP.

"Doi tineri au fost arestaţi în această seară în sudul oraşului Manchester. Ei rămân în arest pentru audieri", a precizat poliţia din Greater Manchester, într-un comunicat.

Individul împuşcat de FBI se chema Malik Faisal Akram şi avea 44 de ani.

Incidentul s-a produs în congregaţia Beth Israel, din localitatea Colleyville, sâmbătă.

Bărbatul a putut fi auzit vorbind tare, cu accent britanic, în cadrul a ceea părea a fi o transmisie live, şi a cerut eliberarea unei cercetătoare pakistaneze care a fost condamnată pentru tentativă de omucidere a unor militari americani în Afganistan.

Un ostatic a fost eliberat în timpul incidentului care a durat mai multe ore, iar alţi trei au reuşit să scape la ora locală 21.00, când o echipă SWAT a FBI a pătruns în clădire, susţin autorităţile.

Bărbatul care a luat ostatici a fost ucis, iar FBI-ul a anunţat că o echipă va investiga "incidentul cu focuri de armă".

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe britanic a declarat duminică: "Suntem la curent cu moartea unui cetăţean britanic în Texas şi suntem în contact cu autorităţile locale".

Agentul FBI responsabil de caz Matt DeSarno a spus că anchetatorii au fost în contact cu ataşaţii legali de la Londra şi Paris. "Investigaţia noastră va avea o amploare globală", a adăugat el.