Autorităţile din Hong Kong impun din nou restricții, de teama apariției valului trei al pandemiei

Autorităţile din Hong Kong impun din nou restricții, de teama apariției valului trei al pandemiei

Autorităţile din Hong Kong vor înăspri din nou măsurile de distanţare fizică începând de miercuri, pe fondul temerilor privind un al treilea val al COVID-19, a anunţat luni şefa executivului local Carrie Lam.

Astfel, vor fi autorizate doar grupurile formate din cel mult patru persoane – faţă de 50 până acum. Această măsură a mai fost în vigoare în luna martie, în timpul celui de-al doilea val al epidemiei de COVID-19 din Hong Kong, potrivit Reuters.

Hong Kong și pandemia arată adevărata față a Chinei

ADVERTISING

Douăsprezece categorii de activităţi, printre care sălile de fitness şi jocurile de noroc, trebuie să rămână închise timp de o săptămână. Restaurantele pot vinde mâncare doar pentru acasă şi numai după ora 18:00.

Purtarea măştii va fi obligatorie în mijloacele de transport public

Hong Kong-ul a înregistrat luni încă 52 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, printre care 41 cu transmitere locală. Începând de la finalul lunii ianuarie, regiunea autonomă a raportat 1.522 de cazuri de COVID-19.

''Dacă nu avem un vaccin eficient care poate fi folosit pe scară largă în comunitate, am putea fi nevoiţi să convieţuim cu virusul pentru o perioadă'', a declarat Lam într-o conferinţă de presă desfăşurată luni.

ADVERTISING

COVID-19 nu vine din China, virusul era deja peste tot în lume, în așteptare, crede un epidemiolog de la Oxford

Ea a precizat că măsurile respective sunt rezultatul unei dezbateri în care au fost prezentate considerente legate de sănătatea publică, impactul economic şi acceptabilitatea socială.

Funcţionarii publici vor avea un program de lucru flexibil, iar purtarea măştii va fi obligatorie în mijloacele de transport public.

Anterior în cursul zilei de luni organizatorul Târgului de Carte din Hong Kong, unde vin anual aproximativ un milion de vizitatori, a anunţat că evenimentul, ce urma să înceapă la 15 iulie, va fi amânat, data nefiind deocamdată decisă.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇