Atentat dejucat la o universitate din Lisabona: Suspectul, un student, avea un plan detaliat

Atentat dejucat la o universitate din Lisabona: Suspectul, un student, avea un plan detaliat

Un atac dejucat ce viza Facultatea de Ştiinţe din Lisabona, în care principalul suspect, un student al acestei universtăţi, a fost plasat vineri în arest provizoriu, continuă să ridice semne de întrebare în Portugalia, relatează AFP.

Tânărul în vârstă de 18 ani, arestat joi și suspectat de ”comiterea unei infracţiuni teroriste”, a fost plasat vineri în arest provizoriu, în urma unui interogatoriu desfășurat în faţa unui judecător.

”Clientul meu va face apel împotriva acestei hotărâri”, a anunţat avocatul suspectului, Jorge Pracana, la ieşirea de la tribunal.

ADVERTISING

”Este într-adevăr vorba despre terorism? Nu ştiu”, a mai declarat avocatul.

Motivaţiile studentului suspect, prezentat drept discret şi fără cazier judiciar, care părea să planifice un atac, în mod izolat, de mai multe săptămâni, sunt necunoscute pentru moment, scrie presa locală.

În timpul unei percheziţii, Poliţia Judiciară a confiscat mai multe arme şi un ”plan scris cu detalii de acţiune criminală”, au anunţat anchetatorii.

Cotidianul Publico scrie că poliţia portugheză a fost alertată de către autorităţi străine, care au descoperit probe ale pregătirii acestui atac.

Frequentemente usada para actividades criminosas, foi nesta plataforma que o FBI sinalizou o jovem português de 18 anos que planeava ataque contra colegas da Faculdade de Ciências da Universidade de Lisboa

Publicată de Público pe Vineri, 11 februarie 2022

”Siguranţa studenţilor şi angajaţilor nu a fost niciodată pusă în discuţie”, a dat asigurări într-o conferinţă de presă directorul Facultăţii de Ştiinţe din Lisabona, Luis Carriço.

ADVERTISING

”Studenţilor noştri vreau să le transmit un mesaj de linişte”, a adăgat el.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇