Atacul rușilor asupra unui turn de televiziune a ucis cel puțin 19 oameni în Ucraina, dar turnul n-a căzut şi emisia continuă (Foto)

Atacul rușilor asupra unui turn de televiziune a ucis cel puțin 19 oameni în Ucraina, dar turnul n-a căzut şi emisia continuă (Foto)

Un bombardament al armatei ruse asupra unui turn de televiziune din apropierea oraşului Rivne, din nord-vestul Ucrainei, care a avut loc luni, s-a soldat cu moartea a cel puţin 19 persoane şi cu rănirea altor 9, a declarat, marţi, şeful administraţiei regionale Rivne, Vitalii Koval.

„Misiunea de salvare este încă în curs de desfăşurare şi de la 8:30 dimineaţa (marţi) avem 19 morţi şi 9 răniţi. Continuăm să curăţăm dărâmăturile. Acesta nu este un număr final, mai avem nevoie de câteva ore pentru a curăţa întreaga zonă”, a spus Koval, citat de CNN.

ADVERTISING

Imagini de la locul tragediei:

Atacul s-a produs, luni, la ora locală 5:20, iar autorităţile nu au precizat, iniţial, că există vreo victimă.

În ciuda bombardamentului, Koval a spus că emisiunile de radio şi televiziune au continuat să fie difuzate în regiune.

„Avem acum acces gratuit la transmisia prin satelit în toată regiunea Rivne. Am restabilit semnalul de difuzare în reţeaua de cablu”, a precizat el.

Mai multe turnuri de televiziune din Ucraina au fost vizate de forţele ruse în ultimele săptămâni, inclusiv în Kiev, Harkov şi Vînarivka, din regiunea Kiev.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Război în Ucraina, Ziua 20 - Vezi desfășurarea evenimentelor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇