Atacatorul de la Praga a mărturisit crima dublă din Pădurea Klanovice, într-un bilet găsit de polițiști

Atacatorul de la Praga a mărturisit crima dublă din Pădurea Klanovice, într-un bilet găsit de polițiști

Autorul atacului armat de la Universitatea Carolină din Praga, soldat cu 14 morţi şi 25 de răniţi, David Kozak, a recunoscut, într-un bilet, găsit de poliţişti la el acasă, că i-a ucis pe un bărbat tânăr şi pe fiica acestuia în vârstă de două luni, în Pădurea Klanovice, la periferia capitalei cehe, pe 15 decembrie.

David Kozak, 24 de ani, era suspectat, în afară de masacru, de această crimă dublă, comisă cu şase zile mai înainte, relatează BBC News.

În biletul găsit de poliţişti la locuinţa atacatorului, acesta mărturiseşte că i-a ucis pe tatăl de 32 de ani şi pe bebeluş.

ADVERTISING

O analiză balistică a confirmat autorul crimei.

Un purtător de cuvânt al Poliţiei a confirmat această informaţie publicaţiei cehe Denik N, însă a declarat că ”conţinutul documentului nu poate fi făcut public pentru moment, din cauza anchetei în curs”.

Presa cehă scrie că anchetatorii au început să-l caute pe atacator înainte de atac, pentru că numele lui David Kozak apărea pe o lungă listă de suspecţi în crima din Pădurea Klanovice.

El este suspectat, de asemenea, că şi-a ucis tatăl, găsit mort în satul Hostoun, la vest de Praga.

ADVERTISING

Astfel, lista victimelor atacatorului creşte cu trei, pe măsură ce ancheta avansează.

David Kozak era necunoscut anterior Poliţiei. El studia la Universitatea Carolină şi era considerat un ”student bun”.

O studentă a evocat, la postul Radio Praga International, după atac, ”un băiat liniştit, un introvertit. Nu vorbea mult cu noi”.

Cehia este a 12-a cea mai sigură ţară din lume, potrivit Indicelui Mondial al Păcii din 2023, iar violenţele armate sunt rare în această ţară.

Însă, în 2015, un individ a ucis şapte bărbaţi şi o femeie înainte să se sinucidă, într-un restaurant, în sud-estul ţării, iar un bărbat înarmat a ucis şapte persoane într-un spital, după care sinucis, în 2019.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇