Atac cu sabia de samurai pe străzile Londrei (Video)

Atac cu sabia de samurai pe străzile Londrei (Video)

Un bărbat a atacat trecătorii de pe străzile Londrei cu o sabie şi a rănit mai multe persoane.

Poliția Metropolitană a arestat un bărbat de 36 de ani, după ce a atacat cu sabia mai mulți trecători și doi ofițeri de poliție, în apropierea stației de metrou Hainault, din nord-estul oraşului, transmite Sky News.

Serviciul de Ambulanță din Londra a declarat că cinci persoane au fost transportate la spital, anunţă BBC.

Poliţia a fost chemată cu puţin înainte de ora 7.00 de către martori care spuneau că mai multe ”persoane au fost înjunghiate”.

ADVERTISING

Un martor citat de The Telegraph spune că a văzut un bărbat ”fugind cu o sabie de samurai”, care ”a înjunghiat patru persoane, după ce a lovit o casă cu camioneta”.

Imaginile postate pe rețelele de socializare arată cum atacatorul, înarmat cu o sabie, se apropie de case.

Zona a fost restricționată, iar drumurile din proximitate închise.

”Nu credem că ameninţarea persistă” în cartier şi ”nu căutăm alt suspect”, anunţă un reprezentant al poliţiei, Ade Adelekan, după ce individul a fost arestat. ”Acest incident nu pare legat de terorism”, adaugă el.

ADVERTISING

Primarul din Londra, Sadiq Khan, se declară ”absolut devastat” de acest atac. Şi premierul Rishi Sunak a reacţionat: "E un incident șocant. Gândurile mele merg către cei afectați și familiile lor. Aș dori să mulțumesc serviciilor de urgență pentru răspunsul lor imediat și să aduc un omagiu curajului extraordinar dovedit de poliție la fața locului. Astfel de violență nu are loc pe străzile noastre.”

Incidentul vine la câteva zile după ce mai mulţi cai din cavaleria regală au scăpat de sub control, în centrul Londrei, unde au provocat haos.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇