Atac armat în plină zi la Stockholm: un adolescent a fost ucis și trei persoane rănite

Atac armat în plină zi la Stockholm: un adolescent a fost ucis și trei persoane rănite

Un adolescent de 15 ani a fost ucis şi trei persoane au fost rănite în urma unui incident cu arme de foc în plină zi, sâmbătă, la Stockholm.

Potrivit poliției, citată de AFP, circumstanțele atacului urmează să fie clarificate. La o oră după incidente, doi bărbaţi au fost arestaţi, după o urmărire organizată de poliție în sudul capitalei Suediei.

Împușcăturile au avut loc sâmbătă, în apropierea unei pieţe din sudul oraşului, la scurt timp după ora 18:00 (16:00 GMT). Ajunsă la fața locului, poliţia a descoperit două persoane cu răni cauzate de arme de foc. Alte două persoane erau în apropiere, dintre care una a cedat din cauza rănilor. Cei trei răniţi au fost transportaţi la spital.

ADVERTISING

"Persoana care a murit pe loc este un băiat de 15 ani", a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al poliţiei din Stockholm, Towe Hagg, adăugând că circumstanţele incidentului nu au fost elucidate.

Cele trei persoane rănite sunt un băiat de 15 ani şi un bărbat de 45 şi o femeie de 65 de ani, conform poliţiei.

Cu o zi înainte, vineri, alte trei persoane au fost împuşcate şi rănite în incidente separate în zona Stockholm.

În ultimii ani, Suedia s-a străduit să stăpânească un val de incidente cu arme de foc şi atentate cu bombă puse pe seama bandelor care îşi reglează conturile din cauza traficului de droguri.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În Suedia s-au înregistrat 391 de incidente cu arme de foc în 2022, dintre care 62 fatale, faţă de 45 în 2021.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇