Arhiepiscopia Sucevei face anchetă în cazul bebelușului mort la botez. Patriarhia cere urgentarea acesteia

Arhiepiscopia Sucevei face anchetă în cazul bebelușului mort la botez. Patriarhia cere urgentarea acesteia

Patriarhia Română a cerut Arhiepiscopiei Sucevei să urgenteze ancheta în cazul bebelușului mort după botez și a transmis că este alături de familia copilului.

Întrebat dacă preotul de la Suceava a greșit în momentul oficierii botezului încheiat tragic la Suceava, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu a spus că Arhiepiscopia Sucevei va face o anchetă în acest caz.

„Am transmis la Suceava rugămintea urgentării anchetei pe care o desfășoară Arhiepiscopia Sucevei. Rezultatul acesteia, coroborat cu rezultatul anchetei desfășurate de autoritățile laice, va fi făcut public de Arhiepiscopie. Cât mai curând. (...) Poziția Patriarhiei Române este una de profundă compasiune față de familia copilașului decedat, atât de greu încercată acum și a cărei durere nici nu o putem înțelege deplin”, a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

ADVERTISING

Ce a transmis Arhiepiscopia Sucevei

La rândul lor, reprezentanții Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților au transmis un comunicat de presă în care deplâng moartea bebelușului.

„Am primit cu multă durere şi tristeţe în suflet vestea despre pruncul Iustin, de doar şase săptămâni, care a plecat mult prea devreme la Cer, să se alăture îngerilor, în dimineața zilei de 1 februarie 2021. Ziua care ar fi trebuit să fie una a bucuriei, a îmbrăcării pruncului Iustin în „haină luminoasă”, s-a preschimbat într-o zi a suferinței pentru părinții, nașii, familia şi comunitatea sa, care i-au așteptat cu nerăbdare venirea în lume.

ADVERTISING

În acest moment de tulburare pentru toţi cei ce în loc de haine de sărbătoare vor îmbrăca haine cernite, inclusiv pentru preotul slujitor, ne este greu să înţelegem de ce Dumnezeu a îngăduit această încercare grea”, se arată în comunicatul Arhiepiscopiei.

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor transmite că a luat deja legătura cu preotul și cu cei prezenți, pentru a stabili circumstanțele în care s-a petrecut această tragedie și a decide măsurile necesare.

Bebelușul de numai șase săptămâni a făcut stop cardio-respirator sâmbătă, după ce a fost scufundat în cristelniță, în timpul botezului, la o biserică din Suceava.

ADVERTISING

Copilul a murit în noaptea de duminică spre luni, la Spitalul din Suceava, în acest caz fiind deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă.

Surse medicale au declarat, pentru Mediafax, că bebelușul avea probleme medicale preexistente și era născut prematur.

Citește articolele zilei pe Spotmedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇