Arafat, când i se spune că se repetă istoria Colectiv: Dacă aveți alte întrebări ...

Arafat, când i se spune că se repetă istoria Colectiv: Dacă aveți alte întrebări ...

O întrebare care este pe buzele tuturor și a fost pusă și public de supraviețuitori sau rude ale unor tineri morți la Colectiv i-a fost adresată, duminică dimineață, lui Raed Arafat, când a ieșit la declarații de presă alături de premierul Ludovic Orban.

Am greșit la Colectiv, acum am greșit a doua oară, au murit 10 oameni nevinovați și nimeni nu e de vină. Vi se pare normal?

Întrebări la care Raed Arafat, sub privirile părintești ale lui Ludovic Orban, mai întâi s-a enervat, apoi l-a repezit pe interlocutor, apoi a folosit ieșirea din scenă favorită a politicienilor care nu au nimic a spune: Daca aveți alte întrebări ...

ADVERTISING

Dialogul îl puteți urmări în video-ul de mai jos, de la minutul 18:43.

Întrebare: Cum va explicați că au murit într-un spital? Într-un spital unde ar fi trebuit să primească primul ajutor …

Raed Arafat: A fost un incendiu.

Întrebare: Un incendiu în care s-a omorât un singur doctor să scoată atâtea persoane, vi se pare normal?

Raed Arafat, enervat: Vă rog, atunci dvs. să îmi răspundeți ce doriți să facem și ce explicație doriți. Nu există explicație

Încercare de întrebare: Nu, nu ..

Raed Arafat, tăios: Vă rog o secundă să mă lăsați să termin. Pentru acest lucru nu pot să vă dau o explicație, de ce s-a întamplat sau cum s-a întâmplat până nu avem rezultatul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Întrebare retorică: Am greșit o dată la Colectiv, acum am greșit a doua oară, repetăm o istorie, nu vă supărați. Guvernul zice că nu e de vină, nu e de vină nimeni, dar au murit 10 oameni nevinovați.

Raed Arafat: Dacă aveți alte intrebări, vă rog …

Declarații

Declarații susținute de premierul Ludovic Orban, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, secretarul de stat chestor șef de poliție, Bogdan Despescu și șeful IGSU Dan Paul Iamandi#LudovicOrban #RaedArafat #BogdanDespescu #PaulIamandi

Posted by Guvernul României on Saturday, November 14, 2020

Mai multe voci s-au făcut sâmbătă auzite referitor la lecția Colectiv pe care nu am învățat-o.

Eugen Iancu, tatăl tânărului Alexandru Iancu (22 de ani), care a murit în spitalul Sf. Ioan din Capitală la trei săptămâni după incendiul de la clubul Colectiv din 30 octombrie 2015, din cauza infecţiilor nosocomiale, întreabă pe Facebook ”Ce aţi făcut 5 ani?”

ADVERTISING

Alexandra Furnea, victimă a incendiului din Colectiv, somează autorităţile statului român să facă acum ceea ce nu au făcut pentru răniţii din Colectiv. ”Somez autorităţile statului român să facă acum ceea ce nu au făcut pentru noi: să transfere răniţii arşi grav în centre civilizate din Europa, să nu se ascundă după minciuni autosuficiente, să nu invoce lipsa protocoalelor ca să justifice o crimă. Să ajute, nu să înşele. Să dea o şansă, nu să condamne la moarte. Să arate că au învăţat ceva după Colectiv. Dumnezeu să-i odihnească pe cei ucişi de România, şi să le dea forţă supravieţuitorilor. Ruşine să ne fie…”, scrie Alexandra Furnea într-o postare pe Facebook.

Citește toate informațiile importante despre tragedia de la Spitalul Județean Piatra Neamț.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇