Arafat a comparat situaţia din pandemie cu a unui avion în care pasagerii iau deciziile: Credeţi că mai ajunge la destinaţie?

Arafat a comparat situaţia din pandemie cu a unui avion în care pasagerii iau deciziile: Credeţi că mai ajunge la destinaţie?

Şeful Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a comparat situaţia existentă în timpul acestei pandemii cu cea a unui avion aflat într-o stare de urgenţă, iar pasagerii nu mai sunt de acord cu decizia comandantului şi încep să voteze care măsuri sunt mai bune şi vor să schimbe manualul de zbor.

De asemenea, pasagerii se revoltă şi nu mai doresc să poarte centura de siguranţă, aceasta fiind, potrivit lui Arafat, o asemănare cu faptul că nu mai sunt respectate măsurile restrictive.

“Apare o urgenţă în timpul zborului şi urgenţa pune în risc avionul. Şi comandantul preia şi e suveran şi spune faceţi asta, spune copilotului ce să facă, se consultă între ei şi iau măsurile.

În avion sunt pasagerii şi apare un jurist şi spune pasagerilor: 'Cu ce drept ei iau decizii, e viaţa noastră, e libertatea noastră, dacă iau decizii greşite? Haideţi să votăm acum ca pilotul să nu mai apese niciun buton, decât dacă noi suntem de acord, să-l apese prin vot'”, a declarat Arafat, vineri, la Digi 24.

Oare avionul credeţi că mai ajunge la destinaţie? Eu nu cred

El a continuat comparaţia, afirmând că pasagerii decid să nu mai poarte centura de siguranţă, precizând că centura respectivă poate fi asemănată cu măsurile restrictive luate în pandemie.

“Avionul e în situaţie de urgenţă, s-ar putea să se prăbuşească, poate e cu un singur motor şi începe cineva să voteze în avion, totul prin vot, luăm noi deciziile în locul pilotului, noi suntem mai deştepţi, mai informaţi şi nu e normal ca pilotul să meargă, manualul avionului nu e bun – asta e legislaţia – nu e clar, hai să votăm să schimbăm manualul, cât e în zbor.

O parte din pasageri încep să spună, ni s-a cerut să purtăm centura de siguranţă, ne deranjează, vrem să o scoatem, centura de siguranţă fiind măsurile restrictive, măsurile de prevenire. Şi vine o parte, scoatem centura de siguranţă că nu ne convine, nu vrem centura de siguranţă. Oare avionul credeţi că mai ajunge la destinaţie? Eu nu cred. Acelaşi lucru este aici”, a mai declarat Arafat.

411 cazuri noi de coronavirus au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, în România. Bilanțul total ajunge la 25.697 de îmbolnăviri, anunță Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Citește și:

Arafat anunță ”controale foarte serioase” în toată țara după creșterea cazurilor de coronavirus: Nu mai merge!

Arafat avertizează: Bolile banale nu se răspândesc cu viteza COVID-19 şi nu ucid sute de mii de oameni

Mesajul unui medic din Ploiești pentru cei care cred conspirații despre COVID: Toată ura de acum nu este altceva decât neputința de a folosi pârghii bolnave pentru a-ți vedea rezolvat interesul de moment. Vechile cutume sunt dărâmate!