Andrei Baciu nu dă detalii după 4 ore la DNA: Avocații l-au sfătuit să tacă

Andrei Baciu nu dă detalii după 4 ore la DNA: Avocații l-au sfătuit să tacă

Andrei Baciu, care şi-a anunţat demisia de dimineaţă de la şefia CNAS, a fost foarte rezervat în declaraţii la ieşirea de la DNA, unde a fost audiat luni, în dosarul achiziţiei de vaccinuri din pandemie.

Când a ieşit de la audieri, Baciu a susţinut că a răspuns la toate întrebările procurorilor care i-au fost adresate şi are „conştiinţa absolut liniştită” referitor la toate lucrurile pe care le-a făcut în România.

Însă avocaţii i-au recomandat să nu facă mai multe declaraţii presei, neprecizând nici măcar ce calitate are în dosar.

ADVERTISING

„Am dat o declaraţie. Am răspuns la absolut toate întrebările care mi-au fost adresate. Am dat o declaraţie cu privire la aceste evenimente care s-au desfăşurat în această perioadă.

Mai mult nu pot să declar, ca urmare a recomandărilor avocaţilor mei. Eu sper că din punctul meu de vedere lucrurile sunt clare. Toate întrebările pe care mi le-au adresat”, a declarat Andrei Baciu, după circa patru ore de audieri. 

El a insistat că a acţionat legal şi are conştiinţa liniştită.

„Am răspuns la absolut toate întrebările. Am deplină încredere că tot ceea ce am făcut este conform cu legislaţia în vigoare. Am conştiinţa absolut liniştită cu privire la toate lucrurile pe care le-am făcut în România, în ultimii 9-10 ani. Nu pot să declar acum mai multe lucruri. Da, cred că este un gest de onoare pe care trebuie să îl faci în astfel de situaţie, fără să fie motive sau obligaţii legale. Nu am avut nicio obligaţie legală să îmi dau demisia, lucru pe care l-am făcut ca un gest de onoare”, a completat Baciu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Andrei Baciu şi-a anunţat de dimineaţă demisia de la conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, la doar 4 luni după numirea în funcţie. Anunţul a fost postat pe Facebook, în contextul în care acesta a fost chemat chiar luni, la DNA.

Andrei Baciu (PNL) a fost vicepreşedinte al Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid şi ulterior a preluat interimar preşedinţia acestui organism după eliberarea din funcţie a coordonatorului Valeriu Gheorghiţă. Atât Baciu, cât şi generalul Gheorghiță ar fi menționați de procurori în referatul în care procurorii cereau ridicarea imunității pentru Florin Cîțu.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇