Anchetă la Spitalul Județean Ploiești, după ce doi bebeluși au fost dați altor familii la externare

Anchetă la Spitalul Județean Ploiești, după ce doi bebeluși au fost dați altor familii la externare

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti a dispus declanşarea unei anchete interne după ce două femei care s-au externat din Maternitatea Ploieşti, luni după-amiază, au primit copiii altei familii.

Directorul medical al SJU Ploieşti, medicul Andrei Ilinca, a declarat, pentru News.ro, că la nivelul unităţii sanitare a început o anchetă internă pentru a se stabili împrejurările în care cei doi nou-născuţi au ajuns, la externarea din Secţia Obstetrică-Ginecologie a spitalului, la alte familii şi nu la cele naturale.

ADVERTISING

Incidentul a avut loc luni după-amiază, când o femeie care a născut zilele trecute la Maternitatea din Ploieşti a observat, după externare, că fetiţa care i-a fost dată acasă nu este, de fapt, copilul ei.

Femeia s-a întors imediat în spital, iar cadrele medicale au constatat că fusese făcută o confuzie, femeia primind la externare un alt bebeluş, o fetiţă care are aceleaşi nume şi prenume cu a ei.

Fetiţa femeii fusese dată la externare unei alte familii, care părăsise recent spitalul şi care a fost întoarsă din drum, fiecare dintre cele două mame primindu-şi copilul.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇