UPDATE Un vicepreședinte al Parlamentului European, arestat în ancheta de corupție pentru promovarea intereselor Qatarului - surse

<span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span> Un vicepreședinte al Parlamentului European, arestat în ancheta de corupție pentru promovarea intereselor Qatarului - surse

Autorităţile belgiene au efectuat, vineri, o serie de percheziţii în mai multe zone din Bruxelles, reţinând patru suspecţi, inclusiv un fost eurodeputat italian, în cadrul unei investigaţii privind acte de corupţie pentru promovarea intereselor Qatarului.

Justiţia belgiană a lansat percheziţiile în cadrul unei anchete privind un grup infracţional infiltrat în Parlamentul European cu intenţia de influenţare a politicilor Uniunii Europene pentru promovarea intereselor Qatarului, potrivit publicaţiilor Le Soir şi Knack.

ADVERTISING

Au fost reţinuţi patru suspecţi, printre care se numără un fost eurodeputat italian. Autorităţile nu i-au dezvăluit numele, dar, conform cotidianului Corriere della Sera, este vorba de fostul eurodeputat Pier Antonio Panzeri, membru al Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor. Toţi suspecţii reţinuţi sunt cetăţeni italieni. Printre ei se numără, potrivit cotidianului La Repubblica, şi Luca Visentini, secretarul general al Confederaţiei Europene a Sindicatelor (CES).

UPDATE: Eurodeputata socialistă greacă Eva Kaili, unul dintre vicepreşedinţii Parlamentului European, a fost arestată vineri seara la Bruxelles în cadrul anchetei, a declarat o sursă apropiată dosarului, relatează AFP. Eva Kaili a fost "arestată pentru a fi audiată" de poliţie, a precizat sursa citată.

ADVERTISING

Poliţia judiciară belgiană a anunţat, potrivit cotidianului Le Soir, că au fost efectuate percheziţii în 16 clădiri din Bruxelles şi de la periferia capitalei Belgiei, "în cadrul unei vaste anchete privind activităţi ale unei presupuse organizaţii infracţionale, activităţi de corupţie şi spălare de bani".

"Există suspiciuni că un stat din zona Golfului a încercat să influenţeze deciziile economice şi politice ale Parlamentului European", subliniază Poliţia judiciară federală din Belgia.

Surse din cadrul anchetei au afirmat că, în cursul percheziţiilor de vineri, a fost depistată suma de 500.000 de euro în numerar în reşedinţa din Bruxelles a fostului eurodeputat reţinut.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇