Anchetă de amploare în Germania după un incident de securitate asupra cancelarului Scholz

Anchetă de amploare în Germania după un incident de securitate asupra cancelarului Scholz

Autorităţile germane au iniţiat o investigaţie de amploare asupra circumstanţelor producerii unui incident de securitate care l-a vizat pe cancelarul Olaf Scholz, informează presa germană.

Revista Bild a dezvăluit vineri că incidentul de securitate a avut loc pe Aeroportul din Frankfurt. Un individ s-a infiltrat, miercuri seară, cu propriul autoturism în convoiul care îl transporta pe cancelarul Olaf Scholz, a pătruns în incinta aeroportului, a coborât din maşină şi l-a îmbrăţişat pe cancelarul Scholz, înainte ca agenţii de securitate să intervină.

ADVERTISING

Guvernul Germaniei şi Biroul Poliţiei de combatere a infracţionalităţii (BKA) au confirmat vineri producerea unui "incident de securitate" la Frankfurt, potrivit site-ului Hessenschau.de.

Nicio persoană nu a fost rănită. "Persoana respectivă a fost reţinută fără a opune rezistenţă în incinta Aeroportului din Frankfurt", a transmis Poliţia germană. Scholz se afla la Aeroportul din Frankfurt după ce participase la o ceremonie a Băncii Centrale Europene (BCE).

Autorităţile germane vor revizui protocolul de securitate şi vor încerca să afle motivul pentru care individul a recurs la acest gest.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇