Amenzi de zeci de mii de lei și dosare penale după protestul AUR

Amenzi de zeci de mii de lei și dosare penale după protestul AUR

Polițiștii și jandarmii au aplicat, duminică, numeroase sancțiuni la protestul AUR, asupra unor participanți fiind găsite inclusiv arme albe.

Un bărbat s-a ales cu dosar penal după ce jandarmii au descoperit că avea un spray iritant-lacrimogen. Aceeași soartă a avut și un altul asupra căruia au fost găsite două arme albe, potrivit unui comunicat al Jandarmeriei.

Totodată, jandarmii au aplicat 7 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 32.000 de lei, astfel:

  • 2 sancţiuni, în valoare totală de 20.000 de lei pentru organizarea şi desfăşurarea de adunări publice nedeclarate, neînregistrate sau interzise.
  • o sancţiune, în valoare de 10.000 de lei pentru nerespectarea orelor de desfăşurare, traseelor de deplasare sau locului şi perimetrului destinat adunării publice.
  • 4 sancţiuni, în valoare totală de 2.000 de lei, pentru instigarea prin orice mijloace, iniţierea sau recurgerea la acţiuni violente sau alte manifestări, cu intenţia de zădărnicire ori tulburare, în orice mod, a adunărilor publice
ADVERTISING

În continuare, se fac verificări pentru identificarea şi sancţionarea altor persoane care au încălcat cadrul legal în vigoare.

Autoritățile anunță că au fost mobilizate și echipajele de acordare a primului ajutor și că 5 persoane au avut nevoie de îngrijiri, după ce au suferit probleme respiratorii, lipotimie și leziuni ușoare. Trei dintre pacienți au fost duși la spital pentru investigații amănunțite.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇