Amenințare cu bombă la Palatul Versailles. A fost evacuat de urgență (Video)

Amenințare cu bombă la Palatul Versailles. A fost evacuat de urgență (Video)

Palatul Versailles a fost marți evacuat de urgență după o amenințare cu bombă.

Reprezentanții muzeului au anunțat pe rețeaua de socializare X că decizia a fost luată din motive de securitate și palatul va rămâne închis vizitatorilor pe parcursul întregii zile, potrivit Reuters.

BFM Tv a citat surse din poliție potrivit cărora la fața locului au fost trimise echipe de geniști.

Este a doua oară în ultimele trei zile când Versailles-ul se confruntă cu o astfel de amenințare, după atacul din 13 octombrie, când un profesor a fost ucis într-un atac islamist.

ADVERTISING

În aceeași zi a fost amenințări cu bombă și la muzeul Luvru și Gare de Lyon, și acestea fiind evacuate. Aceste amenințări s-au dovedit a fi false.

Autoritățile din Franța au decis, luni, ridicarea nivelului de alertă la gradul cel mai înalt - „urgență atentat”, pe întreg teritoriul francez, în urma atacului terorist din Arras, în care un profesor a fost ucis.

Și în Belgia vecină nivelul de alertă teroristă a fost ridicat la maxim după ce luni seara un bărbat care a declarat că face parte din Statul Islamic a tras cu mitraliera în centrul Bruxellesului, ucigând 2 suedezi.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Și Italia a anunțat marți o operațiune la Milano în urma căreia au fost arestați doi bărbaţi suspectaţi de finanţarea organizaţiei Statul Islamic şi de difuzare de propagandă jihadistă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇