Ambasadorul SUA în China şi-a anunţat demisia UPDATE: Reuters anunță că se va alătura echipei de campanie a lui Donald Trump

Ambasadorul SUA în China şi-a anunţat demisia UPDATE: Reuters anunță că se va alătura echipei de campanie a lui Donald Trump

Ambasadorul SUA în China, Terry Branstad, şi-a prezentat demisia, a anunţat luni secretarul american de stat Mike Pompeo, citat de AFP şi Reuters. Motivele plecării sale nu au fost precizate inițial.

„Îi mulţumesc ambasadorului Terry Branstad pentru cei peste trei ani în serviciul poporului american ca ambasador al SUA în Republica Populară Chineză”, a scris Pompeo într-o postare pe Twitter.

„Ambasadorul Branstad a contribuit la reechilibrarea relaţiilor SUA-China pentru a fi mai orientate pe rezultate, reciproce şi corecte”, a adăugat el.

În vârstă de 73 de ani, Branstad a fost de două ori guvernator de Iowa, stat din Midwest-ul american.

El era la post la Beijing din 2017, reprezentând Washingtonul într-o perioadă de tensiuni cu China în legătură cu comerţul, revendicările teritoriale locale, pandemia de coronavirus şi tulburările din Hong Kong.

În iunie, el a fost convocat de Beijing după semnarea de către preşedintele american Donald Trump a unei legi care permite sancţiuni împotriva liderilor din Hong Kong, o acţiune pe care Ministerul de Externe chinez a calificat-o drept un „amestec grosolan în afacerile interne ale Chinei”.

UPDATE: Reuters anunță că ambasadorul demisionar se alătură echipei de campanie a lui Donald Trump

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Terry Branstad a demisionat din funcţia de ambasador al SUA în China pentru a se alătura echipei de campanie electorală a preşedintelui Donald Trump, afirmă un oficial de la Washington citat de agenţia Reuters.

Terry Branstad va reveni din China la începutul lunii octombrie, a transmis Ambasada Statelor Unite.

Branstad, care anterior a fost guvernator al statului Iowa, se va alătura echipei de campanie a preşedintelui Donald Trump, a declarat un oficial de la Washington.

Actualul lider de la Casa Albă sugerase sâmbătă că Terry Branstad se va alătura campaniei sale electorale.