Ambasadorul SUA: Huawei și comuniștii chinezi vor să facă din România țara supravegheată care era acum 30 de ani

Ambasadorul SUA: Huawei și comuniștii chinezi vor să facă din România țara supravegheată care era acum 30 de ani

Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA la București, critică într-un editorial compania chineză Huawei.

”Acum, mai mult ca oricând, Huawei este alegerea greșită” este titlul editorialului publicat pe site-ul Ambasadei SUA.

Zuckerman acuză Huawei și Ambasada Chinei că vor să inducă în eroare românii.

Huawei și Ambasada Chinei continuă să încerce să inducă în eroare poporul român. Pretinsele clarificări ale poziției Huawei distribuite de ambasadă, de diverși autori cu trecut controversat și de platforme de dezinformare rusești sunt în mod evident false și nefolositoare. Comuniștii chinezi disprețuiesc libertatea, statul de drept, drepturile omului și adevărul. Huawei și șefii săi comuniști chinezi din Beijing sunt maeștri în intimidare, în trafic de influență și în încercarea de a-i împiedica pe românii cinstiți să cunoască adevărul.

Adrian Zuckerman
ADVERTISING

Guvernul britanic a cerut sprijinul Japoniei pentru construcţia reţelelor 5G fără grupul chinez Huawei

Apoi, ambasadorul american amintește că Huawei a fost pus sub acuzare din cauza practicii de a folosi frauda și înșelăciunea pentru a fura secrete comerciale.

Critici pentru presa care scrie de bine de Huawei

După ce amintește acuzațiile la adresa gigantului chinez, Zuckerman critică unele publicații românești, care ”cedează atât de ușor puterii atotputernicului RON și publică propagandă pentru aceste entități corupte și pentru comuniști”.

Este de neînțeles că un român poate pleda pentru Huawei sau pentru comuniștii chinezi. Este și mai mult de neînțeles că unele publicații românești cedează atât de ușor puterii atotputernicului RON și publică propagandă pentru aceste entități corupte și pentru comuniști. Eram în București în decembrie 2019; am stat în fața Ministerului de Interne, am citit numele martirilor care și-au pierdut viața acum 30 de ani în revoluția împotriva comuniștilor. Nu vreau copiii români să fie nevoiți să citească numele viitorilor patrioți martiri, din cauza banilor primiți de presa lacomă din partea unor actori comuniști chinezi fără scrupule, pentru a le publica propaganda. Comuniștii chinezi controlează mass-media și presa din China și vor să facă exact același lucru în România. Nu-i lăsați! Doar spuneți NU!

Adrian Zuckerman
ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Marea Britanie va scoate total Huawei din reţeaua 5G: Interdicția costă 2 miliarde de lire sterline

În plus, ambasadorul american subliniază că Partidul Comunist Chinez monitorizează vieților tuturor cetățenilor din China.

Comuniștii chinezi își monitorizează poporul prin tehnologii diverse, inclusiv internetul, camere de supraveghere plasate prin toată țara, telefoane și alte echipamente. Companii precum Tencent, Dahua Technology, Hikvision, SenseTime, ByteDance, Megvii, Huawei și ZTE au creat produse, hardware și software, pentru a sprijini Guvernul comunist să implementeze legea securității internetului din China. Ca parte a proiectului Skynet, au fost amplasate peste 200 de milioane de camere TV cu circuit închis în China, doar anul trecut. La finalul acestui an, se preconizează că numărul va depăși 600 de milioane.

Aplicațiile pentru telefonul mobil sunt, de asemenea, folosite în China pentru a permite cetățenilor să raporteze „comportamentul greșit” al prietenilor și vecinilor lor! Comuniștii chinezi o numesc supraveghere socială.

Adrian Zuckerman
ADVERTISING

”Nu acolo era și România acum 30 de ani?”

Zuckerman se întreabă dacă românii vor și ei un astfel de tratament, în condițiile în care România de acum 30 de ani era în același punct ca Republica Populară Chineză de astăzi.

Proiectul de lege pentru implementarea 5G are nevoie de reguli clare și bine stabilite pentru a putea fi aplicat

Nu acolo era și România acum 30 de ani? Asta doriți din nou? Mari colectări de date și analize, recunoaștere facială și monitorizarea rețelelor social media – da, nu este Huawei minunat? Monitorizarea internetului și a social media de către Guvernul comunist central ar însemna întoarcerea „vremurilor bune” pentru România.

Adrian Zuckerman

Există căi alternative sigure și curate pentru 5G

În fine, ambasadorul mai notează că 5G este esențial, ”dar nimic nu merită înțelegerea Faustiană”.

”Există căi alternative sigure și curate pentru 5G, cum sunt Nokia, Ericsson și Samsung”, subliniază Zuckerman.

El mai susține că Huawei vrea să transforme România într-o ”țară supravegheată”.

Tehnologiile avansate 5G în transporturi, apărare, energie, instituții de aplicare a legii și viața obișnuită de zi cu zi, vor aduce lumii noi oportunități. Putem construi o infrastructură sigură pentru o rețea curată 5G astăzi, pentru a modela lumea digitală de mâine. Însă, Huawei și comuniștii chinezi vor să facă din România țara supravegheată care era acum 30 de ani – exact așa cum este China comunistă. Transmiteți Beijingului un mesaj – statul supravegheat după modelul comunist nu mai există în România.

Adrian Zuckerman

Ambasadorul SUA: Refuz să las telefonul meu inteligent să comunice cu comuniștii chinezi. România să decidă cu cine vrea să facă afaceri

Huawei, alegerea greșită pentru România

Astfel, concluzionează ambasadorul, Huawei este alegerea greșită pentru țara noastră:

Președintele Trump și poporul american au avut curajul să spună „Nu”. Știu că bravul și curajosul popor român va spune, de asemenea, „Nu”. Poporul român vrea democrație, viață privată, decență și stat de drept. Poporul român vrea să le obțină în mod CORECT și de aceea Huawei este alegerea GREȘITĂ pentru România.

Adrian Zuckerman

Ambasada Chinei în România acuză SUA de ”bullying gol și manipulare politică”. Cere Bucureștiului să nu se lase influențat în politicile și legile 5G


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇