Alți 6 pacienţi cu COVID-19, în stare gravă, sunt transferaţi în Germania

Alți 6 pacienţi cu COVID-19, în stare gravă, sunt transferaţi în Germania
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Încă 6 pacienţi bolnavi de Covid, aflați în stare gravă, sunt transferaţi marți, cu o aeronavă a Forţelor Aeriene Române, în Germania, anunță Ministerul Apărării.

Este vorba de o aeronavă C-130 Hercules a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, care va efectua o misiune de transport umanitar, pe ruta București–Hamburg (Germania).

Echipa medicală care va monitoriza pacienții pe timpul zborului este formată din specialiști din cadrul SMURD București, iar transportul pacienților de la unitățile spitalicești către aeroport va fi realizat cu ambulanțe ale SMURD și ale Serviciului de Ambulanță București-Ilfov.

ADVERTISING

Pacienții transferați marți se adaugă altor 6 pacienţi infectaţi cu SARS-Cov-2 care au fost transferați luni în 4 unităţi medicale din oraşele Koblenz, Bochum, Bergisch-Gladbach şi Krefeld din Germania, pentru asistenţă medicală.

”Este vorba despre 6 pacienţi în stare critică, intubaţi, stabili, aflaţi în unităţi sanitare din Bucureşti, care necesită tratament de specialitate în secţii de anestezie şi terapie intensivă", a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Până miercuri vor fi transferați 18 pacienţi aflați în stare critică în spitale din Germania, în urma unui acord.

ADVERTISING

Selecția pacienților a fost realizată de către o echipă formată din medici germani care se află de vineri în România și care a analizat situația medicală a pacienților.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇