Alertă MAE: E grevă majoră în Germania. 90% din zborurile Lufthansa vor fi anulate

Alertă MAE: E grevă majoră în Germania. 90% din zborurile Lufthansa vor fi anulate

MAE a emis o alertă de călătorie pentru Germania, unde de miercuri până joi este programată o grevă în transportul aerian.

Începând de miercuri, ora 4.00, până în dimineața zilei de joi, vor fi organizate greve ale personalului de la sol al companiei Lufthansa, precum și al companiilor asociate.

Din această cauză, Lufthansa se aşteaptă la anularea a până la 90% dintre zborurile programate iniţial pentru ziua de miercuri.

Va fi afectat transportul aerian pe aeroporturile din Frankfurt, München, Hamburg, Berlin și Düsseldorf.

ADVERTISING

Programul curselor aeriene operate pe aceste aeroporturi va înregistra perturbări.

Pentru informații suplimentare pot fi accesate paginile de Internet: https://www.frankfurt-airport.com/de.html , https://www.munich-airport.de/, https://www.hamburg.de/flughafen/, https://ber.berlin-airport.de/de.html și https://www.dus.com/de-de.

"Din cauza grevei, în prezent estimăm că doar între 10 şi 20% din programul iniţial de zboruri al Lufthansa Airlines va fi posibil în data de 7 februarie", a precizat compania germană, într-un mesaj publicat pe pagina sa de Internet.

Sindicatul Verdi a lansat un apel la grevă, "pentru a creşte presiunea" la adresa conducerii companiei, transmite AFP.

Conducerea companiei Lufthansa estimează că miercuri va fi în măsură să ofere doar între 100 şi 200 de zboruri, din cele aproximativ 1.000 de zboruri programate, şi a apreciat că peste 100.000 de pasageri vor fi nevoiţi să îşi schimbe planurile de călătorie.

În aceste condiţii, Lufthansa a făcut un apel către călători să nu se prezinte la aeroport decât dacă zborul lor nu a fost anulat.

"Din cauza grevei, ghişeele de modificare a rezervărilor nu vor avea personal", a explicat Lufthansa, adăugând că pasagerii vor putea să rezerve "gratuit" un alt zbor de pe site-ul companiei.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Călătorii care au rezervat un zbor în interiorul Germaniei vor putea să convertească biletul de avion într-un voucher pentru călătorii cu trenul.

Verdi cere pentru personalul de la sol de la Lufthansa o majorare salarială de 12,5% sau cel puţin 500 de euro pe lună pe parcursul următoarelor 12 luni, plus o plată unică de 3.000 de euro pentru a contracara inflaţia.

Sindicatul susţine că majorarea salarială este justificată de scumpirea costului vieţii şi programul de lucru încărcat creat de deficitul de personal.

Ultima dată când personalul de la sol de la Lufthansa a intrat în grevă a fost în luna iulie 2022, cu prilejul precedentei runde de negocieri colective, când traficul aerian a fost serios perturbat.

ADVERTISING

Între timp, cea mai mare economie a Europei a fost afectată de mai multe greve la nivel naţional care au afectat transportul aerian, transportul feroviar şi transportul public.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇